Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Reus celebra la Diada de Misericòrdia «amb ulls d'amor»

Aquest dimarts la capital del Baix Camp està de festa major en honor a la seva patrona, la Mare de Déu de Misericòrdia
La Mare de Déu de Misericòrdia és la patrona de Reus. | Laia Solanellas

 

El d'avui no és un dimarts qualsevol a Reus, i és que la capital del Baix Camp està de Festa Major. Tot i que se l'anomena la Festa Major petita, cada cop els actes de les festes de Misericòrdia agafen més pes i compten amb més públic, i és que la ciutat està immersa en actes previs de festes i en actes de la pròpia Festa Major en honor a la Mare de Déu de Misericòrdia des de fa setmanes. Aquest dimarts, 25 de setembre, és el dia gran, el dia en què els reusencs i les reusenques li tornen aquesta «mirada d'amor» que canta la lletra als goigs a la Mare de Déu de Misericòrdia.

Consulteu el programa d'actes de la Diada de Misericòrdia

 

Milers de persones s'apleguen davant el Santuari per la Diada de Misericòrdia | Laia Solanellas

 

Tot i que les revetlles fan que costi despertar-se per seguir el ritme dels actes de la jornada, les matinades a partir de les vuit ajuden a desvetllar-se. Diversos establiments de restauració obren portes per oferir els típics esmorzars de forquilla, tan necessaris per agafar forces de cara a un dia llarg i bonic a parts iguals. Tot i que fins ara els actes han esdevingut més aviat al centre de la ciutat, és aquest dimarts quan l'escenari principal passa a ser el passeig Misericòrdia i la plaça del Santuari.

GALERIA DE FOTOS: Les imatges de la presentació del Lleó petit de Reus

GALERIA DE FOTOS: El Seguici Festiu petit de Reus surt al carrer

 

Ja a les onze del matí el Seguici Festiu de Reus es posarà en marxa i iniciarà la baixada fins al Santuari. Milers de nens i nenes —i per què no dir-ho, també adults— esperen amb ganes aquesta imatge ja tan icònica dels Gegants i el bestiari ballant per la sorra del passeig. Aquesta matinal de gegants serà només un aperitiu, perquè després d'agafar forces amb el dinar arriba el gruix d'actes a la tarda.

 

La Baixada del Seguici Festiu pel passeig, un dels moments més bonics. | Laia Solanellas

 

Gegants, castells i molt foc

A les cinc de la tarda ja tothom es torna a posar en marxa i els Gegants, els Nanos, els balls i el bestiari començarà a desfilar per davant el Santuari de Misericòrdia fins a les set de la tarda, moment en què es dirà amb tristesa el mític «Passi-ho bé, fins a l'any que ve». Seguidament, els Xiquets de Reus faran la seva tradicional actuació castellera davant del Santuari, mentre el Ball de Diables de Reus començarà a baixar pel passeig Misericòrdia amb molt foc.

GALERIA DE FOTOS: Les imatges de la Diada Castellera de Misericòrdia 2018

 

Un cop els Diables de Reus siguin a plaça, serà el torn del moment més emocionant de les festes de Misericòrdia, el moment en què totes les mirades se centren en l'Àliga de Reus i el seu Ball Solemne Curt que fa en honor a la Mare de Déu de Misericòrdia a l'interior del Santuari. El foc tornarà a agafar les regnes de la festa un cop s'hagin cantat els goigs amb l'encesa de la Víbria, el Drac i la carretillada de Misericòrdia del Ball de Diables de Reus, tot davant del Santuari. I per acabar una jornada rodona, encesa de la façana de Misericòrdia i mostra piromusical. 

 

Misericòrdia té el foc com a protagonista. | Laia Solanellas

 

Comentaris