NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Obren diligències penals a dos conductors beguts més enxampats a Reus

Els conductors van donar positiu en la prova d’alcoholèmia, amb 0,96 i 0,62 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat, constituint un delicte contra la seguretat viària
La Guàrdia Urbana de Reus va instruir diligències penals contra dos conductors | Tarragona Digital

 

Durant aquest cap de setmana, els agents de la Guàrdia Urbana de Reus van instruir diligències judicials contra dos conductors per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit, ja que conduïen sota els efectes de begudes alcohòliques, segons va informar el cos municipal.

 

Primer, al passeig Mata

Concretament, a les 22.19 hores del passat dissabte 9 de setembre, es va produir un accident de trànsit al passeig Mata de Reus. No hi va haver ferits, tot i que es van veure implicats tres vehicles que estaven estacionats a més del turisme que va causar l’accident.

 

El conductor del vehicle era un home de 33 anys, veí del mateix municipi, que va donar un resultat positiu de 0,96 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que li van practicar. A causa d’aquest resultat, els agents del cos li van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat viaria per conduir sota els efectes de l’alcohol.

 

Després, al passeig Prim

Els agents de la Guàrdia Urbana van aturar un conductor d’un ciclomotor, de 49 anys i també veí de Reus, que circulava amb un passatger que no duia el casc de seguretat. Els fets van tenir lloc de matinada, a les 2.15 hores, del dilluns 10 de setembre.

 

L’home va ser sotmès a la prova de l’alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,62 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire espirat. En aquest cas els agents municipals també van instruir diligències judicials a l’home per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

 

Prova de l'alcoholèmia | Tarragona Digital

 

Constitueix un delicte contra la seguretat viària

Superar els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, o els 0,40 mil·ligrams per litre en cas d’accident, és un delicte contra la seguretat viària i pot comportar penes d’entre tres i sis mesos de presó, a més a més de la retirada del carnet de conduir durant un període d’entre un i quatre anys.

 

La llei indica que els conductors no poden circular amb cap tipus de vehicle si superen una taxa d’alcohol de 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Si se supera i es manté per sota dels 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, constitueix una falta administrativa.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris