Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Leandro Mendoza dirigirà Trapezi fins al 2020

L'actual director de la Fira del Circ va ser l'únic que es va presentar al concurs | S'ha adjudicat el contracte per 70.000 euros per les dues pròximes edicions
Imatge d'arxiu de Leandro Mendoza | Marta Bros

 

Leandro Mendoza, actual director de la Fira Trapezi, seguirà portant les regnes de la Fira del Circ de Catalunya, almenys, durant les dues pròximes edicions. Aquesta setmana s'ha adjudicat un contracte que va sortir a licitació el passat mes de març i al qual només es va presentar Mendoza. Després de validar tota la documentació presentada, des de l'antic IMAC, ara Institut Municipal Reus Cultura, s'ha adjudicat el contracte de dos anys per 70.180 euros.

 

Imatge de l'Elefant del Trapezi aquest 2018 | Laia Solanellas

 

Quatre anys al capdavant de Trapezi

A través de la seva empresa Ciclicus Espectacles, Leandro Mendoza es va presentar al concurs públic per dirigir Trapezi durant les pròximes dues edicions. Va arribar als comandaments d'aquesta Fira del Circ l'any 2017 just abans que es posés en marxa una edició que va dirigir, però que no havia preparat. L'edició d'aquest 2018 ja era completament Leandro Mendoza, i ara podrà seguir el seu projecte durant dos anys més.

 

Imatge del Cabaret del Trapezi aquest 2018 | Laia Solanellas

 

El concurs públic es va obrir durant el mes de març, i des de llavors s'han seguit els tràmits burocràtics de revisió de la documentació presentada fins aquesta setmana, quan s'ha certificat l'adjudicació. Ciclicus Espectacles, és a dir, Leandro Mendoza, s'ha endut el contracte pel preu pel qual el licitava l'Ajuntament, 70.180 euros per als dos anys amb IVA inclòs. Dividit per edicions, són 35.090 euros per cadascun dels dos anys vinents comptant l'IVA.

 

Imatge d'arxiu del Trapezi 2018 | Gerard Martí

 

Potenciar la fira professional

Una de les línies de treball de Leandro Mendoza des de l'any 2017 és la de buscar que la part de fira professional de Trapezi prengui més força. Se'l vol ressituar com un referent internacional pel que fa al circ, una posició que, si bé pot no haver perdut mai del tot, es vol treballar especialment de cara a programadors, creadors i artistes. Encara en l'àmbit professional, segons el govern de Reus és Trapezi qui ha d'assumir l'oferta de formació en circ que un dia va desenvolupar el Giny.

 

Imatge d'arxiu del Trapezi 2018 | Laia Solanellas

 

Tal com ja s'ha fet les darreres edicions, es vol donar un impuls a la part de Trapezi que queda amagada al públic. Les xerrades entre professionals, que aquest 2018 es van organitzar a Cal Massó, en són un exemple. Segons el mateix Leandro Mendoza ha explicat diverses vegades, la intenció de la direcció és que Trapezi sigui un punt de trobada de referència entre artistes, creadors, programadors i qualsevol altre rol del món professional del circ.

 

Una de les xerrades per a professionals del Trapezi 2018 | Jordi Olària

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris