Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un motorista implicat en un accident de trànsit a la carretera d'Alcolea de Reus

JUDICIAL

Demanen set anys i mig de presó per a l'acusat d'abusar de tres menors a través de les xarxes socials

Gairebé 800 donacions en la Marató de Sang de Reus

Un total de 800 donacions s'han realitzat al Teatre Fortuny
Marató de Donació de Sang de Reus al teatre Fortuny 2018 | Laia Riba

 

El Teatre Fortuny de Reus s'ha omplert d'anar i venir de gent durant tot el dia amb motiu de la Marató de donants de Sang i Teixits, ahir dijous 25 d'octubre, amb un total de 791 donacions. En aquesta època és quan es comença a recaptar més sang, ja que quan arriben les festes de Nadal la necessitat de sang augmenta i les donacions disminueixen. Per combatre aquesta reducció, des del Banc de Sang van impulsar la ja tradicional marató de sang amb l'objectiu de superar la xifra del darrer any.

 

Gairebé 800 donacions de sang a Reus

Enguany, un cop acabada la jornada a les 21 hores la xifra era de 791 donacions. Durant les darreres hores el personal mèdic s'ha trobat desbordat de tota la gent que estava assistint aprofitant els últims moments per donar sang. Sota el lema 'La súper experiència de la donació de sang. Molt més del que dónes', el Banc de Sang ha centrat la campanya de Reus en la sensació incomparable que provoca de donar sang. Gairebé unes 900 persones han passat pel teatre Fortuny i i s'han proposat uns 90 oferiments, que són persones que per algun motiu o altre no han pogut donar sang.

 

Marató de Donació de Sang de Reus al teatre Fortuny 2018 | Laia Riba

 

Donacions en un lloc emblemàtic de la ciutat

Tots els participants primer havien de passar una entrevista amb el personal mèdic per confirmar si reunien les condicions necessàries, i posteriorment ja es podien dirigir a donar sang. Com si fossin actors i actrius, els donants entraven a l'escenari del teatre Fortuny perquè els hi traguessin sang. A més, durant la jornada no només s'han realitzat donacions de sang sinó que també es podia donar plasma, a la segona planta del teatre. A banda de l'escenari, també s'han habilitat altres zones del teatre per tal que la gent que esperava no s'aglutinés.

 

Marató de Donació de Sang de Reus al teatre Fortuny 2018 | Laia Riba

 

Una tarda plena d'activitats pels donants

Durant el transcurs de la tarda, s'han dut a terme diferents actes en aquesta marató de donants de Sang i Teixits. El duet musical Mel i Mató, ha acompanyat a les persones que es trobaven donant sang amb la seva música. A la porta de l'entrada del teatre, et donava la benvinguda la geganta la Vitxeta i el gegant el Vitxet, que duien posat als vestits els seus carnets de donant de sang.

 

Els Xiquets de Reus fent un pilar a la marató de donació de sang. | Laia Riba

 

Els Xiquets de Reus han fet dos pilars per la Marató de Sang

Tanmateix, els Xiquets de Reus han realitzat dos pilars a l'interior del teatre amb motiu de la marató de donació. La darrera activitat ha anat a càrrec d'una banda de cornetes. A més, s'ha dut a terme un acte d'agraïment on han assistit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha remarcat la gran el paper de Reus, ja que «és un centre important en la recopilació de sang i teixits».

A l'acte d'agraïment també ha assistit la directora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona i Terres de l'Ebre, Virgínia Callao, que ha volgut destacar «el treball en equip del personal mèdic és la clau d'aquesta marató». També, ha afegit que el seu principal objectiu és superar la xifra de l'any anterior a Reus, i això només es pot dur a terme amb la participació de la ciutadania.

 

Els donants podran fer un seguiment de la seva sang

Un cop finalitzada l'extracció de sang, els donants recollien una bossa amb diferents obsequis dels patrocinadors. Després que totes les persones col·laboradores han donat sang, ara s'analitzarà la donació extreta i posteriorment rebran un SMS en el qual se'ls comunicarà quan la seva sang s'enviï a un hospital. El personal mèdic del Teatre Fortuny, manifestava que el grup sanguini que és més necessari és el 0-, seguit del 0+ i el A-.

Comentaris