Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Elsa Artadi presidirà divendres a Reus l'acte institucional pel Dia contra la Violència vers les dones

El Palau Bofarull acollirà l'acte institucional del Camp de Tarragona
Elsa Artadi, durant una roda de premsa dissabte passat.   | TarragonaDigital.com

 

El Palau Bofarull de Reus acollirà, aquest divendres, 30 de novembre, l’acte institucional del Camp de Tarragona amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència a les Dones, que es va celebrar a nivell mundial el passat 25 de novembre. L’acte estarà presidit per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi.

 

L’esdeveniment començarà a les deu del matí amb els parlaments institucionals i l’encarregada de conduir l’acte serà la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Lídia Bargas. L’escriptora Marta Magrinyà llegirà el manifest institucional, i durant l’acte es farà una taula rodona sobre els 10 anys de la Llei 5/2008 i els reptes de futur, que serà moderada per la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i on participaran M. Àngels Gensana, jurista de l’ICD; Elisabet Godoy, advocada del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i Francisco Javier Goimil, fiscal delegat de Violència sobre la Dona de la Fiscalia Provincial de Tarragona. Finalment, l’acte es clourà amb una actuació musical.

 

Des del passat 19 de novembre i fins al 12 de desembre s’estan celebrant diverses activitats a diferents equipaments de la ciutat, un cicle organitzat per les regidories de Benestar Social i de Participació, Ciutadania i Transparència de l’Ajuntament de Reus, juntament amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i de diverses entitats reusenques. Es tracta d’un cicle amb exposicions, un taller de defensa personal, cinema i contes, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer front a la violència masclista.

 

Manifestació del 25N en contra de la violència de gènere a Tarragona.   | Àngel Ullate

 

 

Fins a 269 dones ateses a Reus aquest any

Des de l’1 de gener fins al 31 d’octubre d’aquest any, l’Ajuntament de Reus va fer fins a 1.183 atencions a 269 dones. Les atencions es van fer a través dels diferents recursos que ofereixen l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). L’OAV està ubicada al número 27 de l’avinguda de Marià Fortuny i s’hi pot contactar a través del telèfon 977 010 092. El SIAD està al Casal de les Dones, a la plaça de la Patacada número 9 i s’hi pot contactar a través del  977 010 672.

Comentaris