Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Els Mossos i la Guàrdia Civil detenen un home al Montsià pel segrest d'una dona

ATENCIÓ

Un ferit greu en xocar contra la palmera d'una rotonda a Alcanar

ALERTA

Detenen dos homes que es feien passar per policies i decomissaven droga en bars

Multitudinari comiat a Anton Borràs

L'església de Sant Francesc de Reus ha quedat plena de gom a gom per dir adéu a l'empresari reusenc
L'església de Sant Francesc s'ha omplert de gom a gom per acomiadar | Jordi Olària

 

La cerimònia d'enterrament d'Anton Borràs ha fet petita l'església de Sant Francesc de Reus. L'empresari nascut a Les Borges del Camp i establert a Reus va morir ahir dijous. Va tenir incidència no només en l'àmbit econòmic, sinó també en el polític i eclesiàstic. Prova d'això n'ha estat la seva cerimònia de comiat, que han presenciat cares conegudes del teixit empresarial, comercial i polític locals, així com de la societat reusenca en general.

 

Emotiva des del primer moment, les primeres paraules les ha pronunciat mossèn Antón, un dels fills de Borràs que exerceix actualment de capellà a Austràlia. Pare de família nombrosa, ha estat la primera faceta que n'ha destacat el seu fill. Ha recordat que el seu pare sempre feia el possible per assistir als funerals dels seus amics i coneguts, i que ho feia, explica, perquè es devia estar preparant per a la seva marxa, que va ser tranquil·la i com tots voldríem tenir-la, ha assegurat.

 

Empresari amb implicació política i catòlic practicant

Anton Borràs era catòlic practicant, precisament, a l'església de Sant Francesc on se li ha dut a terme la cerimònia de comiat. Era una de les facetes que més el distingia, segons persones de l'entorn de la família, però no l'única. La seva carrera professional com a empresari va ser el que li va donar més notorietat pública. Fundador de Grexaval, va ser un dels principals exportadors de fruita seca de la zona.

 

La seva trajectòria empresarial li va valdre, també, càrrecs a entitats com el Gremi Oficial de Comerciants i Exportadors de Fruita Seca de la Província de Tarragona o l'Agrupació d'Exportadors d'Ametlla i Avellana d'Espanya. Va ocupar, també, la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Reus durant la presidència de Francesc Cabré. En l'àmbit polític va ser fundador d'Alianza Popular a Reus i, més tard, del Partit Popular. Si bé no va exercir mai cap càrrec públic ni de partit, durant la seva etapa activa havia participat en òrgans de la formació de l'àmbit de la demarcació de Tarragona.

Comentaris