Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Ataquen de nou el despatx de l'advocat de Reus Hilal Tarkou

Un equip d'alta tecnologia del Vall d'Hebron tracta un pacient amb grip A de Reus

El pacient estava hospitalitzat a l'Hospital Sant Joan de Reus
A l'hospital reusenc es van traslladar quatre treballadors mèdics especialitzats en l'equip ECMO | Cedida

 

L'Hospital Sant Joan de Reus va rebre per primera vegada aquest any l'equip ECMO (Oxigenació per Membrana Extracorpòria), que va ser traslladat des de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. El motiu pel qual va arribar a Reus, va ser que a l'Hospital Sant Joan de Reus van atendre un pacient diagnosticat de grip A. Posteriorment el pacient va ser traslladat amb l'equip ECMO.

 

Un equip d'alta tecnologia mèdica a Reus

L'equip ECMO és utilitzat a hospitals que disposen de les últimes tecnologies i s'aplica a pacients que pateixen insuficiències respiratòries o que utilitzen un maquinisme de respiració mecànica. En aquesta ocasió dos metges i dues infermeres es van desplaçar, juntament amb la maquinària, fins a l'Hospital Sant Joan de Reus. Aquest era el primer cop que l'equip ECMO i el personal sanitari especialitzat sortia de l'Hospital Vall d'Hebron en el període del 2019.

 

L'equip ECMO va ser utilitzat per tractar un pacient que patia de grip tipus A | Cedida

 

El pacient tractat patia de grip A

Amb la col·laboració del personal mèdic de l'Hospital Sant Joan de Reus, l'equip de Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els especialistes en l'ECMO, van poder efectuar el trasllat del pacient amb l'equip amb normalitat. El sistema ECMO es basa en la neteja de la sang i va ser utilitzat pel pacient amb grip A hospitalitzat a Reus.

 

Aquest equip és un suport de respiració artificial de manera temporal que s'utilitza en el moment que falla el sistema cardiopulmonar. L'ECMO treballa amb la sang del pacient donant-li oxigen i creant la pressió necessària perquè la sang flueixi amb normalitat.

 

L'ECMO fa de suport respiratori artificial

Tanmateix, l'ECMO s'utilitza en els casos més greus de fallada cardiorespiratòria i normalment es fa servir quan el pacient ha patit un trasplantament, com un suport en la recuperació o com un tractament definitiu de la malaltia. En aquest cas va ser utilitzat per tractar a un pacient de grip A de l'hospital reusenc. En aquesta època les persones amb malalties de grip augmenten considerablement, per aquest motiu des de l'Hospital Sant Joan de Reus es preparen amb anterioritat per rebre als pacients amb grip.

Comentaris