ERC Reus s'espolsa la decisió de l’acord de govern i la deixa a l’àmbit nacional

Els republicans esperen tancar una acord amb el PDECat i la CUP | El segon escenari que plantegen és el pacte amb PSC i CUP
Noemí Llauradó i el seu equip, atenent els mitjans després de l'assemblea | TarragonaDigital

 

Durant l'assemblea d'avui dijous, 13 de juny, ERC Reus s'ha donat unes hores de marge per tal que es tanqui un pacte d'àmbit nacional amb Junts per Catalunya. En la trobada, els republicans del Baix Camp hi han donat el vistiplau i, en el cas que aquest pacte no arribi a bon port, autoritzen l'equip negociador a pactar amb el PSC i la CUP al municipi.

 

Esquerra ha rebut llum verda de la militància «per esperar unes hores, les necessàries i suficients, pendents d'un acord que sabem que s'està treballant i s'estan ultimant els darrers serrells, entre ERC i Junts per Catalunya a l'àmbit nacional». En aquest acord s'hi inclouria Reus, i Noemí Llauradó, cap de files republicana, prioritza que la tercera pota del pacte, en aquest cas, sigui la formació encapçalada per Marta Llorens.

 

ERC Reus ha celebrat la seva assemblea a l'antic Hospital | Laia Riba

 

«Plantejarem que entri la CUP a govern, som més partidaris d'un govern netament republicà i independentista», ha explicat. El cas és que, fins ara, Junts per Reus i la CUP s'han autoexclòs per la presència de Carles Pellicer, que el PDECat considera innegociable i a qui els cupaires no volen fer alcalde. Els republicans, per la seva banda, no contemplen un govern amb Ara Reus, tercera força necessària en cas que la CUP no s'afegís a l'acord de JxR i ERC.

 

Per tant, si el PDECat, ERC i la CUP no s'entenguessin, reprendrien les converses amb els cupaires i el PSC. L'assemblea d'aquest dijous, on han participat militants, però també «simpatitzants i amics d'ERC», ha «fet confiança a l'equip negociador» perquè, si aquest acord independentista no fructifica, explorin el segon escenari. En aquest cas, el grup municipal —encapçala l'equip negociador— té el vistiplau per «adoptar aquell acord que cregui que és el millor i que tingui aquesta majoria republicana i independentista i tingui l'alcaldia republicana».

 

Jornada d'assemblees

El PSC ha convocat una assemblea per informar sobre l'evolució de les negociacions postelectorals | Jordi Olària Gras

 

Tant els socialistes com els cupaires han celebrat les respectives assemblees aquest dijous. Només la CUP ha obert boca per informar que «l'assemblea aposta majoritàriament per Noemí Llauradó a la investidura i li recorda que Carles Pellicer no ha sumat mai en l'independentisme».

 

L'assemblea de la CUP de Reus s'ha reunit per valorar l'actual escenari postelectoral | Jordi Olària Gras
 

Queda per veure quina postura adopta el PSC després que ERC hagi prioritzat una entesa amb JxR. De la mateixa manera, aquest dijous també s'ha celebrat una assemblea del PDECat i de la qual tampoc se'n coneix el contingut.