Nens jugant a una escola bressol

Les escoles bressol municipals de Reus tornaran a obrir el sis de juliol

L'Ajuntament de Reus ha pres una nova decisió en relació amb les llars d'infants

L'Ajuntament de Reus tornarà a obrir les escoles bressol municipals a partir del sis de juliol segons ha pogut saber TarragonaDigital. Després que el 26 de maig passat s'anunciés que no es tornarien a obrir fins al curs vinent, finalment d'aquí a dues setmanes recuperaran l'activitat presencial per rebre de nou els infants.

Les escoles bressol municipals de Reus tornen a obrir

Quan a finals de maig es va anunciar la decisió de la regidoria d'Ensenyament de Reus ja es va afirmar que es deixava la porta oberta a poder prendre aquesta nova decisió si les circumstàncies ho requerien. Ara, doncs, amb el relaxament de les mesures preventives decretades durant el desconfinament, i la demanda creixent de les famílies, el govern local ha decidit tornar a posar en marxa aquests equipaments educatius segons han confirmat a aquest mitjà fonts municipals.

El que no s'han fet públiques són les condicions amb les quals això es farà, tant a l'hora de preparar els centres, com pel que fa a les famílies. Segons apunten fonts del sector educatiu local, es reprendria l'activitat de tots els grups d'edat, però es podrien posar condicionants com, per exemple, que tots els pares i mares treballessin, per permetre portar els infants al centre.

Els detalls d'aquesta represa d'activitat a les escoles bressol municipals de Reus està previst que s'anunciïn al llarg del dia d'avui per part del govern local. Ara fa gairebé un mes es va prendre la decisió de tancar-les «per tal de garantir la seguretat i la salut dels infants i les seves famílies».

Nens jugant a una escola bressol
El positiu d'una treballadora obliga a tancar una escola bressol de Barcelona | Catalunya Diari

Creix la demanda de les famílies

Aquella decisió, segons es va explicar per part del regidor d'Ensenyament, Daniel Recasens, es va prendre després de consultar-la amb les famílies.  «Només un 5,6% s’acollirien al servei durant el mes de juny i, un 21,93%, els mesos de juny i juliol». Eren les dades que s'havien extret de la consulta, un dels motius pels quals es va decidir no obrir-les.

Recasens deixava clar, també, que «el criteri que ens ha fet decantar la balança és la seguretat dels infants i les seves famílies; la sola possibilitat d’un dubte raonable en la possibilitat de garantir la totalitat de les mesures requerides, amb els mitjans de què disposa en aquests moments la regidoria, exigeix una decisió prudent i responsable per assegurar la salut dels infants».

Ara les mesures que s'hauran de complir no són les mateixes que a finals de maig, i la demanda de les famílies tampoc. A mesura que ha anat avançant el desconfinament s'ha anat recuperant el treball presencial en moltes empreses que havien enviat la plantilla a treballar des de casa.

Això ha fet que creixés la demanda de les famílies per poder portar, de nou, els infants a les escoles bressol municipals segons reflexionen membres dels equips de diversos centres. La qüestió, curiosament, ja es va tractar al ple municipal de divendres passat. Cs va presentar una moció precisament perquè es reobrissin les escoles bressol municipals.

En el darrer torn de debat Daniel Recasens va recordar a la portaveu Débora García que s'havien compromès a adaptar-se a les circumstàncies si aquestes canviaven i ho permetien. Va afegir, de fet, que ja s'estava treballant en aquest àmbit sense referir-se directament a la reobertura dels centres.

Entre línies, però, sí que va deixar entreveure que la situació de desconfinament sense fases, l'anomenada nova normalitat, podria comportar la reobertura de les escoles bressol, com a mínim de les municipals.


Comentaris