NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

EN DIRECTE

Tots els talls de carretera a Tarragona i Catalunya aquest divendres, 18 d'octubre

ARA MATEIX

❗ Tallada l'A-7 a Tarragona en els dos sentits

El col·lectiu estudiantil de Reus se suma a les mobilitzacions per l'1-O

El col·lectiu de secundària ha iniciat una marxa des de la plaça Mercadal fins a la Facultat de Medicina
Estudiants dirigint-se a la Facultat de Medicina de Reus | Jordi Olària

 

Des del col·lectiu «Universitat per la República» i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), s'han convocat diferents concentracions amb motiu dels actes transcorreguts el passat 1 d'octubre del 2017 arreu de Catalunya. A Reus el col·lectiu estudiantil s'ha convocat a les 12 del migdia a la Facultat de la Medicina i Ciències de la Salut, on abans s'ha iniciat una marxa per part del col·lectiu estudiantil de secundària de la Plaça Mercadal fins a la Universitat, on s'adhereixen a la concentració del SEPC URV. Uns 250 estudiants s'han mobilitzat en aquest acte de rebuig a les accions del passat 1-O.

 

 

El representant del SEPC de secundària, Roger Figueras, afirma que aquesta mobilització s'ha convocat en «rebuig de la violència que es va exercir el passat 1 d'octubre», afegeix que s'han concentrat «a favor que el govern faci efectiu el mandat popular d'aquell dia».

 

La concentració a la Facultat de Medicina que ha arribat des de la plaça del Mercadal, s'ha acabat cantant Els Segadors després que es realitzessin parlaments. A més, tant els col·lectius de secundària com els universitaris, durant el transcurs de la tarda se sumaran a les concentracions organitzades pels CDR de Reus, per mobilitzar-se de manera conjunta.

 

Estudiants mobilitzant-se a la Facultat de Medicina de Reus | Jordi Olària

 

A la Facultat de Medicina de Reus s'han concentrat després d'haver fet una encartellada per «denunciar les repressions que vam patir pel referèndum de l'1-O». A més des del SEPC de la Facultat de Medicina volen «destacar les càrregues policials que hi va haver el passat dissabte a Barcelona». La representant del SEPC de la Facultat de Medicina, Francina, fa una crida a «augmentar la mobilització popular que suposi una confrontació directa amb l'Estat».

 

El membre del SPEC URV, Oriol Sales, manifesta que les mobilitzacions que s'estan duent a terme tenen l'objectiu de «pressionar al govern», tanmateix demanen a les universitats catalanes que «es posicionen políticament». La marxa estudiantil s'ha organitzat per fer «visible la situació no normalitzada que s'està exercint a les aules», afirma Oriol Sales.

 

Estudiants mobilitzant-se a la Facultat de Medicina de Reus | Jordi Olària

 

D'altra banda, en relació als actes que s'estan portant a cap en commemoració a l'1 d'octubre del 2017, el membre del SEPC URV declara que la mobilització s'està fent per la «repressió constant» i «per commemorar l'1-O».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris