Ciutadans suspèn de militància els tres regidors de Reus

Se'ls ha obert un expedient disciplinari per la roda de premsa feta dilluns

Ciutadans ha suspès de militància a Juan Carlos Sánchez, Pepa Labrador i Guillem Figueras. Segons han explicat el portaveu i regidors del partit a la ciutat de Reus, la comissió de règim disciplinari de la formació ha actuat així arran de la roda de premsa que van oferir dilluns i que va suposar l'inici públic de la crisi al partit. Amb un expedient en tràmit, l'òrgan del partit ha optat per la suspensió cautelar de la seva militància, una situació podria acabar amb la seva expulsió.

Ciutadans podria expulsar tres regidors reusencs del partit

Els tres regidors de Cs Reussuspesos de militància podrien ser expulsats. Segons el comunicat que han fet arribar als mitjans de comunicació, estan treballant en les al·legacions als expedients disciplinaris perquè consideren que «es fonamenten en errors i falsedats que podrien haver-se evitat amb una instrucció més rigorosa». Aquests expedients, si no s'atenen les al·legacions que presentin, poden arribar a comportar la seva expulsió del partit segons informen els regidors.

En el mateix document apunten que s'abstindran de comentar res més sobre la qüestió públicament fins que no s'hagin resolt les al·legacions. No és la primera acció contundent que la direcció del partit pren contra la seva secció local. Aquesta mateixa setmana també es va cessar unilateralment l'executiva reusenca per imposar una junta gestora, una decisió que, des de la capital del Baix Camp, es considera injustificada.

Juan Carlos Sánchez Cs Reus
Juan Carlos Sánchez, portaveu de Cs Reus | Jordi Olària Gras

 

La roda de premsa d'aquest dilluns

La compareixença de premsa a la qual es fa referència és la que Juan Carlos Sánchez va convocar per iniciativa pròpia el passat 11 de març. Va exposar que el partit li havia «tallat el cap» i li havien comunicat que no seria cap de llista tot i haver-lo ratificat oficialment. Sánchez ho va atribuir a la denúncia que havia fet per via interna sobre les possibles irregularitats «d'un alt càrrec de partit» que, tal com va explicar TarragonaDigital aquest dijous, seria el diputat Carlos Sánchez.

El portaveu reusenc de la formació taronja mantenia, dilluns, que la comunicació de la seva destitució venia de Carlos Carrizosa, és a dir, del capdamunt de la jerarquia del partit. A la roda de premsa van assistir-hi, tot i que sense intervenir, Pepa Labrador i Guillem Figueras. El quart regidor de Cs a la ciutat, Damián Morales, que s'hauria autodescartat mesos enrere per repetir a la butlleta electoral, estaria menys connectat al dia a dia del grup municipal.