Una exposició fotogràfica i una conferència donaran a conèixer l'autisme a Reus

Benestar Social dóna suport al projecte de Jordi Saurí Torras que té l'objectiu de donar a conèixer el Trastorn de l'Espectre Autista
La biblioteca Xavier Amorós | Jorge Franganillo

 

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus dóna suport al projecte «Vull ser...», de Jordi Saurí Torras, que té la intenció de donar a conèixer a la ciutadania el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). El projecte és una iniciativa social, que en aquesta ocasió, mitjançant una exposició fotogràfica amb textos i una conferència —que porta per títol 'Parlem d'autisme?', a càrrec d'Ester Rovira Güell, psicòloga especialista en TEA— arriba a la Biblioteca Xavier Amorós. 

 

El projecte de Saurí Torras ja ha recorregut i s'ha difós a un nombre destacat de localitats del Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp i el Baix Penedès, com Tarragona, el Vendrell, Alcover, Salou, Cambrils o Torredembarra. L'exposició es podrà visitar entre el pròxim dimarts 18 de setembre fins al dissabte 6 d'octubre, i la conferència es preveu que es faci el divendres 21 de setembre a les sis de la tarda.

 

Conèixer l'autisme «permet eliminar prejudicis»

Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, ha valorat de manera positiva aquest tipus d'activitats. «És important donar a conèixer l'autisme, perquè fer-ho permet modificar i eliminar els perjudicis, afavorir els processos d'actuació i rendibilitzar els recursos», afirma Vilella. I conclou que «és el camí que cal seguir perquè continuem avançant per tal que tothom senti que forma part de la nostra societat, que en avui en dia és d'allò més complexa i diversa».

 

Més de 12.000 usuaris han passat per les biblioteques de Reus aquest juliol

Durant el mes de juliol, un total de 12.029 usuaris van passar per Biblioteques Municipals de Reus per fer ús dels seus serveis habituals o assistir a alguna de les seves activitats. I és que tant la Biblioteca Central com la Biblioteca Pere Anguera han sigut seu d’algun dels actes de la programació d’estiu de les Biblioteques Municipals, com ara també ho serà la Biblioteca Xavier Amorós.

 

Als serveis de préstec de documents o espai de lectura, s’hi han afegit una sèrie d’actuacions musicals, dins el cicle Biblioteques amb DO, a més d’activitats de caràcter social, familiar i de promoció de la lectura.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris