L'exposició itinerant 'Escoltant els colors' clou al Centre de Lectura de Reus

Es tracta d'una mostra pictòrica feta per persones amb diversitat funcional inspirades en la música del compositor rus Mussorgsky
L'exposició itinerant 'Escoltant els colors' clou al Centre de Lectura de Reus | cedida

 

Aquest dimecres 27 de febrer, a dos quarts de vuit de la tarda, el Centre de Lectura de Reus acollirà l'acte de cloenda de l'exposició 'Escoltant els colors' de la Fundació Villablanca. Una mostra itinerant que recull els dibuixos que van pintar els usuaris del centre arran de la seva experiència amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

 

'Escoltant els colors' és doncs un projecte que neix de l'experiència musical, dins de la iniciativa 'la JONC a tocar', que es fonamentava en tres eixos de participació i creativitat en els que els usuaris de Villablanca Serveis Assistencials van poder interactuar i experimentar amb la música des de diferents vessants.

 

A partir d'aquesta iniciativa, els usuaris del centre, prop d'un centenar, van pintar dibuixos relacionats amb la música del compositor rus Mussorgsky, emulant el procés invers que aquest autor va fer en compondre la seva música a partir de l'obra pictòrica d'un company seu.

 

Tot plegat un projecte que tenia per objectiu obrir les portes de Villablanca, captar les mirades de la societat i donar visibilitat i sensibilitzar vers les capacitats de les persones amb diversitat funcional. El pròxim 2 de març, es tancarà un any itinerant de la mostra, que ha passat per cinc centres cívics de la ciutat i dues biblioteques; on s'han fet visites guiades i diverses xerrades en el marc de l’exposició a grups escolars, grups de reforç i a algun grup de pintura.

 

 

Atendre i mantenir l'autonomia de les persones amb discapacitat

La Fundació Villablanca gestiona serveis de titularitat pública adreçats específicament a les persones amb discapacitat greu i profunda. Concretament, a la Residència Marinada, on atén 74 persones en règim de residència amb suport especialitzat; i al Centre d'Atenció Especialitzada, on disposa de 15 places i té per objectiu mantenir l’autonomia personal i/o la integració comunitària de les persones amb discapacitat intel·lectual greu i/o profunda.