Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un motorista implicat en un accident de trànsit a la carretera d'Alcolea de Reus

JUDICIAL

Demanen set anys i mig de presó per a l'acusat d'abusar de tres menors a través de les xarxes socials

L'ExproReus 2018 arriba amb més expositors de cotxes i habitatge

Es podrà pujar al primer autobús autònom de Catalunya | L'Aeroclub oferirà un simulador de vol i exhibicions de drone
Marc Arza i Isaac Sanromà durant la presentació d'ExproReus 2018 | Jordi Olària

 

L'ExproReus segueix perseguint assolir xifres de rècord. Així s'ha explicat aquest matí durant la presentació de la 48a edició de la fira de fires de Reus. El president de la Cambra de Comerç de Reus i del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha manifestat que el nombre d'expositors d'automoció que hi haurà enguany al Tecnoparc serà el més gran des que el certamen s'hi celebra. L'any passat hi va haver 32 marques i, enguany, se n'hi ha sumat una altra.

 

L'Aeroclub, leitmotiv de l'ExproReus 2018

La foto de presentació, ambientada en una terminal d'aeroport, ha volgut servir per anunciar el leitmotiv d'aquesta edició d'ExproReus. Es tracta de l'aeroclub, que comptarà amb un espai a la fira, i que s'encarregarà d'activitats com un simulador de vol o demostracions de drones durant el saló de mostres. En el cas de la primera activitat, estarà oberta mentre ho estiguin les instal·lacions, i pel que fa a la demostració, està programada cada dia.

 

L'ExproReus 2018 tindrà un espai dedicat a l'aeroclub i ambientat en una terminal d'aeroport | Jordi Olària

 

Una Scape Room a ExproReus per anunciar una nova instal·lació a Reus

ExproReus comptarà amb un centenar d'activitats per als seus visitants. Una d'aquestes serà una 'scape room' per tal de promocionar la nova instal·lació que s'ubicarà a Redessa. Aquesta activitat, que ha anat creixent en popularitat els darrers anys, consisteix a sortir d'un espai a través de les pistes que els organitzadors hi han deixat i fer-ho en un temps màxim concret.

 

Un autobús autònom visitarà ExproReus

La Fira de Mostres també la visitarà un autobús autònom, és a dir, sense conductor. El certamen reusenc servirà per presentar al Baix Camp a l'ÈRICA, un vehicle de transport públic en fase pilot impulsat per la Generalitat de Catalunya. El vehicle, que ja ha passat pel Vendrell aquesta setmana passada, circula sense conductor i amb energia elèctrica, i s'hi podrà pujar mentre duri ExproReus.

 

El bus autònom Èrica circulant pel Vendrell. | BP Diari

 

«Esperem xifres de rècord»

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, ha afirmat que «esperem xifres de rècord» durant aquesta ExproReus. Per posar-ho en context, ha explicat les dades que s'extreuen d'un estudi fet pel Gabinet Ceres durant l'ExproReus 2017. Les operacions tancades estrictament durant la fira van moure 11,5 milions d'euros, entre les quals s'hi compta la venda d'uns 500 cotxes.

 

El 96 % dels expositors, afegeix Marc Arza, comuniquen a firaReus la seva intenció de tornar l'any següent durant l'edició en curs, i les ofertes que s'han anat afegint al catàleg d'ExproReus han anat agradant. El regidor de Promoció Econòmica posa d'exemple el Tasting Village, l'espai gastronòmic situat a l'amfiteatre exterior de l'edifici Tecnoparc. Des de firaReus es calcula en un 42 % la proporció de visitants que hi passen durant el certamen.

 

Imatge d'arxiu d'ExproReus 2017 | Laia Solanellas

 

Les xifres de l'ExproReus

La fira de fires ocuparà un espai total de 23.000 metres quadrats, 10.000 dels quals els ocuparà el sector de l'automoció. Les 33 marques de cotxes, motos i maquinària agrícola que exposaran aquest 2018 se sumen a la d'altres sectors, com ara la llar, per aplegar un total de 150 expositors a l'ExproReus 2018. Les entrades tenen un preu de tres euros, que es redueix a dos per als usuaris del Carnet Jove, i que és gratuït per als menors de set anys.

 

L'ExproReus, termòmetre de la situació econòmica

Isaac Sanromà considera que l'ExproReus és una bona manera de constatar la salut econòmica del territori. Ho ha apuntat així en referència als sis expositors del sector de l'habitatge que hi haurà enguany. Es tracta d'un àmbit econòmic, afirma Sanromà, que després d'uns quants anys, torna a repuntar. Marc Arza, per la seva banda, ha apuntat com n'és de valuós, considera, que un format com ExproReus es mantingui tant de temps.

 

ExproReus arriba a la seva 48a edició | Jordi Olària

 

Actualment, explica el regidor reusenc, es tendeix més a organitzar fires temàtiques o molt concretes. «Les fires multisectorials que queden al país es justifiquen per tradició», ha apuntat, i en el cas de l'ExproReus, «perquè és una fira que funciona». Per tot plegat, afegeix, confien seguir registrant altes xifres de visitants i d'expositors. En l'àmbit dels visitants, Reus Transport incorpora la línia 80 aquests dies, que cobrirà el trajecte entre la plaça de la Llibertat i l'ExproReus.

Comentaris