Les famílies d'Els Ganxets de Reus avalen el trasllat de l'escola

L'AMPA ha organitzat una consulta on ha participat la meitat de les famílies
Imatge d'arxiu de l'escola Els Ganxets | Redacció

 

Les famílies de l'escola Els Ganxets de Reus avalen el trasllat del centre. Aquest dimecres, l'AMPA ha organitzat una consulta a la qual estaven cridades a participar les 208 famílies amb infants al centre educatiu reusenc. 109 han decidit pronunciar-se, i un centenar ho ha fet a favor que el projecte educatiu d'Els Ganxets, amb el mateix professorat i equip directiu, es traslladi a l'actual edifici del col·legi Ciutat de Reus.

 

Un resultat contundent

Cada família d'Els Ganxets tenia un vot per pronunciar-se sobre el trasllat de l'escola. Des de l'AMPA del centre s'havia deixat clar que el resultat de la consulta no seria vinculant, sinó que es traslladaria al Consell Escolar. Des de la Generalitat s'havia anunciat que seria la comunitat educativa qui tindria l'última paraula sobre aquesta decisió. Finalment, les famílies donen suport a la proposta feta des dels governs català i reusenc i que també accepta la direcció del centre.

 

Imatge d'arxiu de la celebració dels 10 anys d'Els Ganxets | Redacció

 

Des de l'AMPA quantifiquen en 208 les famílies que tenen canalla a l'escola. D'aquestes, han participat en la votació un 52,4 %, 109 famílies. Un 91,7 % de les que han votat, un centenar, han donat el seu vistiplau a mantenir el projecte educatiu a les instal·lacions que avui ocupa l'escola Ciutat de Reus. Un 7,3 %, vuit vots, ha optat pel 'no' al trasllat, mentre que un vot s'ha emès en blanc.

 

Fonts de l'AMPA entomen aquest resultat i expliquen a aquest mitjà que «ens posarem a treballar, més fort si cal, perquè es compleixin les promeses fetes des del Departament d'Educació i poder transformar el projecte educatiu tan potent que tenim en un referent educatiu de la ciutat». Les promeses a les quals fan referència, segons ha transcendit fins ara, són el trasllat en un període de dos anys i el manteniment íntegre de l'actual projecte educatiu.

 

Responsables d'Els Ganxets, l'Ajuntament de Reus i el Departament d'Educació durant la reunió mantinguda | Lluïsa Bertran (AMPA Els Ganxets)

 

Els Ganxets es traslladarà al Ciutat de Reus

Tal com va avançar TarragonaDigital, des del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya es té la idea que Els Ganxets es traslladin a les instal·lacions que avui ocupa el col·legi Ciutat de Reus. A aquesta escola fa anys que es va decidir escapçar-li el curs inferior cada any, de manera que aquest 2018-2019, la primera classe del centre és la de segon de primària. La situació porta a la seva desaparició si no es reverteix el procés, una decisió que no està sobre la taula.

 

Aquesta situació coincideix amb el fet que Els Ganxets es troben en mòduls prefabricats des que es va posar en marxa, ara fa dotze anys. Aquest centre, d'una línia, veu ara com la seva reivindicació de tenir un edifici nou ha quedat completament aparcada, però se'ls ha ofert ocupar les instal·lacions del Ciutat de Reus després de fer-hi obres de manteniment i adaptació, segons el director dels Serveis Territorials d'Educació, Jean-Marc Segarra, d'aquí a uns dos anys.

 

La proposta, feta des de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Reus, ha tingut bona acollida entre la comunitat educativa del centre, en part, perquè la veuen com una manera d'aconseguir un edifici físic per a l'escola, però també perquè temen que sigui l'única alternativa que pot garantir la continuïtat del projecte educatiu. Quedar-se als barracons, apunten fonts de la comunitat, pot voler dir acabar desapareixent, ja que el Govern català tendeix a tancar les escoles que ocupen barracons.