Aquest cap de setmana tanca un FAR 2018 protagonitzat per la música

Rosario Flores ha estat definitivament el plat fort de la programació cultural
Rosario Flores va actuar en un concert enèrgic i potent a Reus. | Tarragonadigital.com

 

Després d'una reeixida primera edició -en el marc del projecte Reus Capital de la Cultura Catalana 2017- el Festival d'Arts de Reus s'aproxima a la seva fi, aquest cop havent comptat amb diversos escenaris repartits per la ciutat i havent demostrat que la ciutat és un referent en les arts escèniques del país i en la creació de propostes artístiques de primer nivell. Aquest any dins la programació especial impulsada sota el paraigua de la Reus Ciutat de la Música 2018, ha estat la música la protagonista del festival, el fil conductor de cinc espectacles per a tots els gustos, alguns d'ells, com els de teatre i dansa, que la utilitzen com a matèria primera.

Rosario Flores, el plat fort del cartell del FAR

Veus de reconegut prestigi, també a escala internacional, han actuat al Festival d'Arts de Reus, que té com a escenari principal l'Institut Pere Mata. La reconegudíssima Rosario Flores va inaugurar el FAR la nit del passat 30 de juny, amb un gran concert en què, amb l'acompanyament de la seva banda, va presentar el seu darrer treball 'Gloria a ti' amb una posada en escena enèrgica i potent. 

 

Aquest dimarts, dia 10 de juliol vam passar del flamenc de Rosario a la història més destacada de l'òpera amb la soprano Rosa Blanch, la veu més internacional del gènere en l'actualitat, que va repassar les composicions de Verdi o Rossini entre altres als Jardins del Mas Calvó. I el pianista del Priorat, Lluís Capdevila, tancarà demà, dijous dia 12, les actuacions eminentment musicals, amb les seves impressionants improvisacions en solitari a l'Institut Pere Mata.

 

Pel que fa al teatre, el passat dissabte 7 de juliol, vam poder veure tres grans noms de l'escena teatral del país, Mercè Sampietro, Montse Guallar i Marta Marco, unides per donar vida a 'Tres heroïnes gregues': Antígona, Fedre i Medea, en un espectacle musicoteatral que significava un càntic al coratge i al valor de les dones en una societat totalment patriarcal.

 

'Tres heroïnes gregues', una obra protagonitzada per tres grans actrius catalanes. | Twitter

 

L'espectacle de dansa serà l'encarregat de tancar la programació del FAR el pròxim dissabte, dia 14 de juliol. Es tracta d'una proposta de dansa contemporània de primer nivell internacional: 'Not a moment too soon', un muntatge intimista del coreògraf i ballarí Ferran Carvajal amb Trevor Carlson. Les entrades per aquest i per a l'espectacle de Lluís Capdevila es poden comprar en aquest enllaç i a les taquilles del Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny en els seus horaris habituals, i en cas que quedin localitats, mitja hora abans a la taquilla habilitada en els espais dels espectacles.