La Guàrdia Urbana de Reus reconeix la trajectòria i les actuacions distingides dels seus agents

També s'han lliurat les medalles al mèrit ciutadà a tres veïns que van col·laborar en la detenció de dos lladres
Dos agents del cos, a l'esquerra, van salvar un pare i els seus fills de l'interior d'un cotxe inundat | Jordi Olària Gras

 

Distincions i reconeixements han protagonitzat la festa de la Guàrdia Urbana de Reus. Com és habitual, s'han lliurat medalles als agents que es retiren i als que acumulen més anys de trajectòria dins del cos, però també aquells policies i ciutadans que han tingut alguna actuació destacable durant l'any. És el cas de dos agents que van salvar un pare i dos fills de l'interior d'un vehicle negat d'aigua el dia dels forts aiguats, o de tres veïns que van presenciar dos robatoris amb força i van col·laborar per detenir-ne els autors.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

D'aquestes medalles al servei distingit en destaquen les que han rebut dos agents que, durant els aiguats del mes d'octubre, van rescatar un home i els seus fills de l'interior d'un cotxe inundat per l'aigua. Així com dos membres del cos que van desallotjar el número 13 del carrer d'Antoni Gaudí durant un incendi que posava en perill la vida dels seus inquilins per inhalació de fums.

 

Una de les medalles al mèrit ciutadà l'ha rebut un menor que va perseguir l'autor d'un robatori i va permetre'n la detenció | Jordi Olària Gras

 

No només la Guàrdia Urbana ha rebut aquesta mena de distincions, sinó també tres ciutadans per dos casos similars. En el primer, un menor d'edat va presenciar un robatori amb violència i va perseguir-ne l'autor mentre trucava a la policia local per facilitar-los la tasca d'identificació i detenció. Una actuació com la que van protagonitzar dos ciutadans, que van retenir un altre lladre fins que van arribar els agents.

 

Dos veïns de Reus van retenir un lladre després que perpetrés un robatori amb violència | Jordi Olària Gras

 

S'ha distingit, també, l'actuació d'un agent de la Policia Local de Cambrils que, fora de servei, va atendre una dona que estava convulsionant fins que van arribar els serveis mèdics. Pel que fa als operatius d'investigació, tant membres de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d'Esquadra han rebut medalles per haver participat en actuacions en el marc de delictes contra la salut pública i la tinença d'armes de foc.

 

El Teatre Bartrina ha estat escenari de la festa de la Guàrdia Urbana de Reus | Jordi Olària Gras

 

Policia de proximitat

Prèviament, durant els parlaments, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha qualificat el cos de la Guàrdia Urbana com una «peça fonamental de la nostra convivència que té com a eix central les persones». Ha destacat, també, que «a Reus tenim un gran valor, i és la connexió i coordinació amb altres cossos de seguretat». Ha elogiat, per últim, la tasca de la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Vázquez, i del cap del cos.

 

El cap de la Guàrdia Urbana de Reus ha reconegut la tasca dels agents que es retiren i ha animat als que s'incorporen | Jordi Olària Gras

 

Precisament el màxim responsable policial de la Guàrdia Urbana ha volgut destacar la qualitat de «proximitat» del cos, com el relleu generacional que, ha afirmat, demostra lliurar medalles als agents que es jubilen el mateix dia que s'ha emès un audiovisual amb les noves incorporacions com a protagonistes. «En aquesta institució que està per sobre nostre, nosaltres estem de pas», ha sentenciat.

 

Ha fet incís, de fet, en la cada vegada millor preparació que tenen els integrants de cada nova incorporació, «que segur que ens seguiran empenyent i ens acabaran fent fora», ha bromejat. Visiblement emocionat, ha tingut un record per agents que han traspassat el darrer any, Alba Chacón i Juan Antonio Sánchez, així com per les famílies dels integrants del cos a qui «us prenem temps d'estar amb vosaltres per dedicar-lo a la ciutadania».