ÚLTIMA HORA

Espanya supera els 100.000 contagis per coronavirus

INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

La pedrera del Seguici de Reus s'exhibeix avui amb la Festa Major Petita

La cercavila del Seguici Petit omple els carrers de la ciutat, també són protagonistes el ball de Dames i Vells, el Tomet de Sant Ganxet i el tradicional plat de Festa Major, el bou i arròs
El moment més esperat pels més petits del Seguici Festiu reusenc | Laia Solanellas

 

Els més petits de Reus són els protagonistes del dia d'avui a la Festa Major de Sant Pere amb la Festa Major Petita i amb una diversitat d'actes centrats per a tota la família. Avui, dijous 27 de juny, els infants reusencs centren el protagonisme de la jornada amb el lluïment de la cercavila del Seguici Petit. A banda, també s'hi destaca la representació del ball parlat satíric de Dames i Vells, el sopar popular de bou i arròs i el Tomet de Sant Ganxet.

 

 

 

Moment del Toc de Campanes a Sant Pere | Campaners de Reus

 

Els infants, protagonistes del dimecres de Festa Major

A partir de les 10.30 hores els infants podran jugar amb una cinquantena de jocs populars a la plaça d'Evarist Fàbregas amb el 'Farcell de Jocs Tradicionals'. Posteriorment els jardins de la Casa Rull tornaran a acollir els concerts vermuts de Festa Major en aquesta ocasió amb La Típica, la Banda de la Festa Major de Vilafranca del Penedès. Per dinar hi haurà paella de bou i arròs al Casal Cívic de Reus La Rambla, a la riera d'Aragó.

 

A les cinc de la tarda els actes tornen amb el ball complet i els parlaments del Ball de Marcos Vicente, el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit a la plaça del Teatre. A les sis de la tarda els infants els campaners dels Ràngers i Noies Guia dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia donaran el Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit.

 

Els infants protagonistes de la Festa Major Petita de Reus | Laia Solanellas

 

Els carrers s'omplen del Seguici Petit

Els grups infantils dels diferents elements del seguici festiu començaran la cercavila de la Festa Major de Sant Pere de Reus des de l'Ajuntament. El recorregut passarà pel carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l'Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols fins a tornar a la plaça del Mercadal.  Per acabar d'arrodonir la jornada infantil, els participants del Seguici Petit tindran berenar gratuït a la plaça del Mercadal.

 

El sopar de bou amb arròs és el plat típic de festa major | Gerard Martí

 

Sardanes, Varietées i exhibició de dansa

Enguany i amb motiu de Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals, es penjarà al balcó de la Casa Rull la bandera de l'arc de Sant Martí i es llegirà un manifest. A més la Companyia Theatron representarà l'obra The Shameless Hour. A les 19.00 hores es ballaran sardanes a la plaça de Prim i se seguirà representant el ball satíric de Dames i Vells pels carrers de la ciutat.

 

Les Varietées de Sant Pericu tornen al Jardí de la Casa Rull de la mà de Bravium Teatre a partir de les 21.00 hores i les escoles que formen la Coordinadora de Dansa de Reus, realitzaran una exhibició de dansa a la mateixa hora a la plaça de la Llibertat.

 

El Tomet de Sant Ganxet es realitza al fossar vell | Gerard Martí

  

Als peus del campanar, el Tomet de Sant Ganxet

Per donar el toc final a aquesta jornada de Festa Major a Reus, la música serà la protagonista amb la revetlla a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb els grans hits de la música de sempre i d’ara, a la plaça d'Evarist Fàbregas. Abans però els membres del Bou de Reus organitzen el sopar popular de bou i arròs. Finalment, la festa seguirà als peus del campanar amb el Tomet de Sant Ganxet, una festa organitzada pels Tronats de Reus. 

Més notícies de la categoria Reus