Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Els Mossos i la Guàrdia Civil detenen un home al Montsià pel segrest d'una dona

ATENCIÓ

Un ferit greu en xocar contra la palmera d'una rotonda a Alcanar

ALERTA

Detenen dos homes que es feien passar per policies i decomissaven droga en bars

El Festival COS de Reus tanca l'edició més multitudinària

La 21a edició tanca amb gairebé 2.000 persones d'assistència als espectacles de dansa i gest
Espectacle 'Conseqüències' a la Plaça Mercadal del Festival COS 2018. | Cedida

 

La ciutat de Reus es va omplir de dansa, teatre i gest durant tot el cap de setmana, encara que hi havia amenaça de pluja, el temporal no va impedir que els carrers del municipi s'omplissin d'espectacles. El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, COS, va tancar aquest diumenge 21 d'octubre la seva 21 edició amb prop de 2.000 persones com a públic, tant a teatres locals com a les places i carrers de la ciutat.

 

Èxit de públic al COS 2018

Un total d'11 espectacles s'han dut a terme durant tot el cap de setmana. La previsió havia estat de 12 espectacles, però per causes d'indisposició de l'artista l'espectacle inaugural «Molar», no es va poder dur a terme. Per tant, gairebé 2.000 persones van gaudir dels espectacles, tant nacionals com internacionals, on el moviment corporal era el protagonista.

 

Els teatres de la ciutat també van tenir molta afluència d'assistència

El COS 2018 s'acomiada amb un 90% d'assistència a les sales teatrals petites, al Bravium Teatre, la Sala Santa Llúcia i teatre de l'Orfeó. Aquests escenaris han estat a punt d'exhaurir les entrades de totes les funcions que hi han representat. El festival va acollir set espectacles a sales i cinc a peu de carrer, les representacions portades a cap als exteriors van cridar l'atenció de persones que passaven per la zona i s'hi van acabar quedant per veure l'actuació.

 

L'espectacle 'Snowfoot' del Festival COS 2018 | Cedida

 

L'edició amb més públic al COS de Reus

Des del consistori reusenc, es calcula que aquesta edició del Festival COS ha sigut la més multitudinària de les realitzades anteriorment. Els plats forts del COS 2018 han estat l'espectacle còmic 'Boris & Ingrid', de la companyia anglesa 2Theatre, que es va representar divendres al vespre al Teatre Bartrina. També, es va destacar l'espectacle que va tancar el certamen 'Denarius World', on tres germans van interpretar més de 80 personatges en 60 minuts.

 

Els centres educatius també van tastar el COS 2018

Els centres educatius també van ser protagonistes del Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, COS 2018, amb tallers impartits per professionals. S'ha organitzat un taller de vídeo dansa, un altre de crònica de dansa i un taller de crítica de dansa, de la mà de la periodista cultural Clàudia Brofau. A més, Carles Bigorra va impartir un curs de teatre de carrer per a joves.

Comentaris