Final de foc i llum a les Festes de Misericòrdia

El Ball de Diables de Reus encén la traca de final de festa
Misericòrdia 2019: La baixada del Seguici a Misericòrdia en imatges! | Laia

 

Les Festes de Misericòrdia han arribat al seu punt final, com marca la tradició, amb foc i llum. La mostra piromusical ha estat la darrera traca d'una celebració que se centra, de manera molt intensa, en el tram final del 25 de setembre. Com és habitual, el Santuari de Misericòrdia ha quedat petit per seguir el ball solemne curt de l'Àliga de Reus, especialment emotiu, avui, per Ivan Pons, portador de l'element que ha donat per acabada la seva trajectòria com a aliguer.

 

 

Imatge del ball solemne curt de l'Àliga de Reus | Laia Solanellas

 

Al matí, el Seguici Festiu ha baixat fins al Santuari davant la mirada del públic que s'apropa al passeig de Misericòrdia, enguany, més nombrós del que és habitual en força trams del passeig. La baixada, però, ha estat més lenta per evitar que el Seguici arribés al Santuari amb la missa presidida per l'arquebisbe de Tarragona, monsenyor Joan Planellas, encara en marxa. Amb un tres de vuit, un quatre de vuit i un cinc de set al segon intent, els Xiquets posaven en marxa el vespre i assajaven l'actuació que a la Diada del Mercadal voldran repetir pujant-la un pis més.

 

 

Els Xiquets de Reus han portat un quatre de vuit al Santuari | Laia Solanellas

 

Els Diables s'han encarregat d'encendre la recta final amb la Baixada de Misericòrdia, que ha il·luminat el passeig de camí cap al Santuari .Tal com havien anunciat, la Carretillada ha mantingut un ritme ascendent i intens. Sobretot en el tram final, quan les darreres quatre bateries han tenyit el cel de blanc i vermell simultàniament en representació de la lluita entre el bé i el mal. L'encesa anterior a la final ha il·luminat de vermell el Santuari i tota la plaça, i el darrer esclat de llum, encegador, tal com el mantenen des de fa uns anys, ha estat de color blanc, símbol de la victòria de la Mare de Déu de Misericòrdia per sobre de la representació del mal.

 

Encesa dels Diables de Reus davant del Santuari | Laia Solanellas

 

La mostra piromusical ha acabat, definitivament, les Festes de Misericòrdia. Tot i haver començat de manera interrompuda, la selecció musical, especialment la cançó Milionària de Rosalia, i la bona sincronització de la música amb el ritme de la pirotècnia ha acabat mereixent els aplaudiments del públic.

 

La mostra piromusical ha posat punt final a la jornada | Laia Solanellas

 

"El Collegè Français de Reus s'uneix al moviment contra el canvi climàtic #teachersforfuturereus" "💸🚗🏠 Aquests són els béns que declaren els regidors de l'Ajuntament de Reus!"