La fira Bestial celebra 10 anys a Reus amb una Exposició Internacional Canina

La mostra de mascotes celebra 10 anys i es realitzarà el 16 i 17 de març a firaReus
Presentació de la desena edició de la fira Bestial | Laia Riba

 

Una de les fires més esperades del calendari reusenc arriba, en la seva desena edició, el pròxim cap de setmana. El Saló de la Mascota, Bestial, fa que els animals tornin a ser els protagonistes a firaReus amb un gran ventall de novetats. Un dels actes més destacables d'aquesta edició serà la XXIII Exposició Canina Internacional que per primer any es farà a Reus i que comptarà amb jurats de prestigi internacional.

10 anys de la mostra de mascotes Bestial 

El pròxim cap de setmana, dissabte 16 i diumenge 17 de març, el centre firaReus acollirà una de les mostres més importants del seu cicle de fires, el Bestial, que enguany celebra els 10 anys. Avui, dimecres 13 de març s'ha fet la presentació del Bestial on el president de firaReus, Isaac Sanormà, ha volgut destacar «el protagonisme que es donarà a les associacions locals».

Presentació de la desena edició de la fira Bestial | Laia Riba

 

Bestial omple el cap de setmana d'activats, tallers, desfilades, exhibicions i mostres entre les quals destaca la XXIII Exposició Canina Internacional. En les darreres edicions aquesta exposició es portava a cap a Girona i enguany, i per primer any, es realitzarà a Reus. Més de 600 gossos d'unes 110 races diferents desfilaran per les instal·lacions de firaReus, davant d'un jurat amb reconegut renom en l'àmbit internacional. 

XXIII Exposició Canina Internacional

La presidenta de l'associació canina Unió Cinòfila de Catalunya, Maite Gonzalbo, ha volgut destacar el paper de Reus amb els animals, ja que com ha detallat «el nivell social d'un país es reflecteix en l'atenció als animals». La XXIII Exposició Canina Internacional acollirà sobretot gossos catalans, però també vinguts d'altres països com Rússia, Anglaterra o Alemanya.

El Bestial compta amb tallers per tota la família | Laia Solanellas

 

Una edició on les associacions animalistes locals i els comerços relacionats amb el món animal, tindran una gran representació al Saló de la Mascota. Els comerços s'introduiran a la fira a través d'estands i altres activitats. També realitzaran exposicions, tallers lúdics, la teràpia amb els animals, un taller d'abelles o conferències informatives, entre altres activitats.

Passejada de gossos bestial 2019 | Àngel Ullate

 

 

Un quilo de menjar per animals per cada foto 

D'altra banda, enguany es desenvoluparà una iniciativa solidària promoguda per l'empresa ARION, que es basa en la donació d'un quilo de menjar a les associacions animalistes. A l'entrada de la firaReus s'ha habilitat un 'photocall' i per cada persona que es faci una fotografia en aquest espai i la pengi a les xarxes socials amb el hastag #BestialAdopta, ARION donarà un sac de menjar a les associacions. 

Una de les desfilades d'animals per adapotar al Bestial. | Laia Solanellas

 

Una fira que esdevé un atractiu turístic per la ciutat i que estarà oberta des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores. A més també hi podran accedir les mascotes sempre que compleixin les normes establertes per l'organització. D'altra banda, els gossos també podran participar en el Concurs Bestial 2019, amb la prèvia inscripció al següent enllaç. Les entrades ja es poden adquirir a la pàgina web de firaReus i tenen un cost de cinc euros, no obstant això els menors de set anys tenen l'accés gratuït.

"AGENDA: Diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de la Poesia" "L'Arxiu de Reus acollirà la III Jornada d'Associacionisme i Cultura Popular"