Imatge de la Fira Trapezi 2020

El Trapezi enceta la segona fase de l'edició més insòlita de la fira

Les sessions formatives i de debat es realitzen en format semipresencial

Arrenca la segona etapa de l'edició 2020 de la Fira Circ Trapezi, que enguany ha hagut de dividir-se en tres etapes a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Després del primer acte, la presentació virtual de les companyies participants, s'inaugura avui, 9 de juliol, la segona etapa, amb les sessions de debat dedicades als professionals

La primera sessió, amb el títol de 'L’eclosió de l’autoria al circ', ha tingut lloc aquest matí, en una xerrada en què hi han participat  Pepa Plana, autora i clown, els directors de circ Quim Girón, i Rolando San Martin; i Sara López Blanco, advocada especialista en propietat intel·lectual.

El debat ha girat entorn del paper de l'autoria en el món del circ i com aquest és capaç d'enfocar les diferents etapes i fases que requereix una creació. També s'han posat en comú experiències i mètodes per a la realització d'aquests espectacles i l'advocada Sara López s'ha encarregat de delimitar també l'autoria des del punt de vista jurídic.

Replantejar el futur en una situació de risc

Tot i ser unes jornades atípiques i mai realitzades al Trapezi, el director artístic de la Fira de Circ de Catalunya Trapezi, Leandro Mendoza, ha explicat que «ens fan especial il·lusió, ja que ara més que mai, en un moment en què se’ns plantegen noves reflexions lligades a la situació actual, és molt important poder plantejar escenaris sobre com pot millorar el sector del circ».

Les sessions formatives i de debat de l'edició 2020 del Trapezi continuaran durant tot el dia d'avui i fins al matí de demà. Tal com s'ha detallat des de l'organització, s'abordaran diverses temàtiques específiques del sector «amb l’objectiu d’establir sinergies i enriquir la trajectòria dels professionals».

El tercer moment serà a la tardor amb les actuacions de les companyies en viu, previst del 23 al 25 d'octubre a Reus. Per ara, totes les sessions de les Jornades Professionals es realitzen en format semipresencial, des d'un plató i els assistents hi intervenen telemàticament. Tota la programació es pot consultar a través de la pàgina web del Trapezi.


Comentaris