Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Diverses fonts de Reus tintades de groc per la Diada Nacional de Catalunya

La imatge ha sorprès a tots els qui passaven per la zona, i és que el groc era ben viu
La plaça del Nen de les Oques amb l'aigua tintada de groc. | TarragonaDigital.com

 

L'habitual color d'algunes de les fonts municipals de la ciutat de Reus ha canviat totalment aquest 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Davant la sorpresa de tots els qui passaven per davant d'algunes d'aquestes fonts, ningú podia evitar immortalitzar com havien transformat el seu color passant l'aigua a ser totalment groga, de forta intensitat. Algunes de les fonts que s'han pogut veure tintades d'un color groc ben viu a Reus han estat la mítica de la plaça del Nen de les Oques o la Font del Triptòlem, una obra de de l'escultor Joan Rebull ubicada entre el passeig Mata i el passeig Sunyer.

 

Es desconeix qui ha estat l'autor d'aquests fets que han agafat per sopresa les persones que passaven per la zona. El color groc ben viu que ha agafat l'aigua d'aquestes fonts públiques de la capital del Baix Camp feia referència a la reinvidació per a la llibertat dels polítics catalans empresonats. Aquesta no ha estat l'única acció reivindicativa que s'ha realitzat aquest matí a la ciutat de Reus, i és que a la plaça del Mercadal, l'epicentre del municipi, dues estelades gegants han estat penjades al bell mig gràcies a dues llargues cordes. Entremig d'aquestes dues banderes estelades, també s'hi ha afegit una pancarta ben gran on s'hi podia llegir «Llibertat. República».

 

La Font del Triptòlem, al passeig Mata, també de groc. | TarragonaDigital.com

 

Un matí institucional i reivindicatiu a Reus

Reus viu des de primera hora del matí una Diada Nacional de Catalunya ben intensa. La plaça del Baluard ha tornat a concentrar els actes del matí, tot i que enguany agafant encara més pes ja que el tradicional discurs que es feia la vigília de l'11 de Setembre a l'Ajuntament de Reus aquest 2018 no s'ha realitzat, i per tant totes les activitats referents a l'11-S han transcorregut al Baluard. El caràcter del matí de l'11-S a la ciutat ha estat marcadament reivindicatiu i les ofrenes florals han abundat. Finalment, a quarts de dues més d'una cinquantena d'autobusos han sortit des de l'avinguda de Riudoms cap a la Barcelona per anar a la manifestació de l'11-S.

 

 

Comentaris