La fruita, protagonista als tallers de cuina infantil als mercats de Reus

El Mercat Central i el del Carrilet són els espais escollits per als dos últims tallers de cuina infantil a Reus
Els dos últims tallers de cuina infantil seran amb fruita | Ajuntament de Reus

 

Només queden dos tallers de cuina infantil als mercats de Reus i ja es coneix l'element estrella, el producte bàsic amb el qual els més menuts hauran d'aprendre a cuinar. Es tracta de la fruita, un aliment essencial en la dieta de qualsevol persona. El dimecres 11 de juliol serà la protagonista al Mercat Central i el dissabte 14 de juliol al Mercat del Carrilet, tots dos a les 11.00 hores. 

Valors a la cuina des de petits

Anna Ortiz serà l'encarregada d'impartir les classes de cuina per a infants, i és la responsable del projecte 'Aprenem, cuinem i mengem', una iniciativa que té per objectiu introduir als més menuts en la cuina i atorgar-li valors com la creativitat, la responsabilitat en la tria d'elements per a cuinar o el compromís en provar tot tipus de menjar, independentment dels gustos que tinguin.
 
Els tallers tenen una duració aproximada d'una hora i aquesta setmana, la de la fruita, porten per nom 'Fem l'animal, amb fruita'. Aquest aliment serà el principal ingredient amb què comptaran els nens per a aprendre jugant i fer formes amb sabors, olors i textures diferents. 
 
Aquesta activitat està dirigida a infants d'entre 4 i 12 anys que això si, han d'anar acompanyats necessàriament d'un adult.  El nombre de places està limitat, així que la millor opció és trucar per tal de reservar com més aviat millor al telèfon 977300006 de dilluns a divendres en horari de 8.00 a 15.00 hores. 

Aperitius i amanida als Mercats

La iniciativa està vigent des del dimarts 26 de juny, quan al Mercat del Carrilet es va fer el taller d'aperitius de festa per tal de sorprendre els convidats quan van a casa seva o d'ajudar els pares en l'elaboració del vermut. Aquest mateix tema es va tornar a repetir el dimecres 27 de juny al Mercat Central el que va significar la segona de les cinc sessions totals. La tercera va ser al Mercat Central el 4 de juliol i va tenir el color de les amanides com a element principal. El verd no ha ser obligatòriament aburrit i aquest taller tenia la intenció de demostrar-ho. Ara ja només falten les dues sessions de fruita per a tancar un cicle on els més petits gaudeixen aprenent.