La Generalitat inicia un pla per renovar el parc de bombers de Reus

L'Ajuntament de Reus i el Departament d'Interior han començat converses per millorar l'estat del parc
El parc de Bombers de Reus està situat a l'autovia de Tarragona - Reus | Miguel Cabrerizo

 

Els bombers del parc de Reus fa anys que reclamen inversions de manteniment i millora al parc i una ampliació de la plantilla. La primera reclamació, llargament lluitada, estaria en posició de començar a veure la llum al final del túnel. Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Reus han començat les converses per poder acabar executant el projecte d'ampliació i millora de la instal·lació.

 

Administracions plantegen un nou parc de bombers

Fa tan sols uns mesos, la plantilla del parc de Reus tornava a posar sobre la taula la situació centrant-se, en aquest cas, en les actuacions que s'haurien d'haver executat la tardor passada i de les quals no se'n sap res. El cas és que ara, segons ha publicat el Diari Més i ha pogut confirmar TarragonaDigital, les dues administracions implicades han començat a plantejar la posada al dia del parc de Bombers de Reus.

 

Els Bombers de Reus  van denucniar manca d'efectius i materia | Miguel Cabrerizo

 

La competència és de la Generalitat, però els terrenys de l'actual parc i del seu voltant són municipals. Sobre la taula hi ha l'ampliació de la instal·lació, una obra que necessita que hi hagi una entesa entre els governs català i reusenc. Segons ha confirmat aquest mitjà, la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus ha deixat clar al departament d'Interior que posarà totes les facilitats que calgui perquè s'executin les obres que convinguin. 

 

Els parcs de Reus i Tarragona en mal estat

Des del col·lectiu CATAC Bombers, expliquen a TarragonaDigital que estan satisfets amb la feina que s'està començant a gestionar. El delegat de personal i riscos laborals del sindicat IAC-CATAC, Pere Hervàs, explica que ells van presentar denúncia davant la Inspecció de Treball, amb posterior requeriment, on afirmen que «es deixava palès el mal estat del parc de Reus i Tarragona».

 

Una dotació dels Bombers al carrer de Wad-Ras de Reus | Jordi Olària Gras

 

D'altra banda, el delegat de COS-Bombers pel canvi, Eloi Rosich, comenta que «veiem amb bons ulls que s'iniciï aquest projecte». Un projecte que segons el delegat ara s'està començant a redactar un Pla Funcional del Parc, que a grans trets consisteix a especificar quines instal·lacions volen tenir al parc de bombers de Reus.

 

La cessió d'un terreny permetria ampliar el parc

Aquestes instal·lacions suposarien o unes unitats especials, una zona de formació o un centre ERA. Elements que amb l'espai del qual disposa actualment el parc «no hi hauria espai per acollir-los», explica Rosich. Per aquest motiu proposen a l'Ajuntament de Reus fer una cessió d'un terreny del costat per poder donar cabuda a les instal·lacions. No obstant això, des de la secció sindical dels bombers creuen que aquest projecte «podria tardar entre 5 o 6 anys a fer-se realitat».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris