GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El govern municipal de Reus i el PSC arriben a un acord «per col·laborar en matèria d’infraestructures»

Segons el consistori, el treball conjunt «versarà sobre els eixos aeroportuari, ferroviari i viari, tant en l’àmbit municipal com en el territorial» | Els socialistes celebre l'entesa però demanen que es doni suport als pressupostos generals de l’Estat
Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Reus | Adrià Morte

 

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, s’ha reunit aquest dijous 6 de febrer amb el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, en una trobada que ha servit, segons el govern municipal per «donar llum verda a la proposta de l’alcalde d’establir un espai polític compartit per treballar de manera conjunta en matèria d’infraestructures». El treball conjunt versarà sobre tres eixos: l’aeroportuari, el ferroviari i el viari, tant en l’àmbit municipal com en el territorial.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest nou espai polític, que estarà integrat pel govern de Reus i regidors del grup municipal del PSC, ha de servir per a l’intercanvi fluït d’informació tant política com tècnica; i ha de contribuir a la defensa conjunta dels acords i dels projectes que se’n derivin. L’alcalde i el portaveu del PSC han coincidit en el fet que aquest espai polític compartit s’ha de fonamentar en la participació, la transparència i la col·laboració lleial.

 

Tal com indica el govern municipal en un comunicat, la proposta de l’alcalde ha estat ben rebuda pel portaveu del grup municipal del PSC; fins al punt que de la reunió política n’ha sortit el compromís que la setmana que ve tindrà lloc la primera reunió de treball. Aquesta sessió tindrà dos punts a l’ordre del dia: el govern informarà el PSC de la planificació municipal en matèria d’infraestructures, les peticions realitzades a altres administracions, així com de l’estat dels projectes que té sobre la taula.

 

Per la seva banda, el grup municipal del PSC exposarà els punts principals de les seves propostes en matèria d’infraestructures. Precisament, els socialistes han emès un comunicat on celebren que el govern municipal «entengui que el PSC és un soci imprescindible per desencallar assumptes com ara l’estació intermodal o el Baixador de Bellissens» i que poden «ajudar a reivindicar projectes davant el govern del PSOE de la mà de la diputada i regidora de Reus, Sandra Guaita.

 

El PSC de Reus adverteix que «no es tracta d’un suport a cegues al govern municipal» sinó que es tracta d’una «oportunitat de debatre, aportar idees i diferents visions, i intercanviar informació per tal d’arribar al màxim consens de les accions que caldrà fer a partir d’ara». Finalment, els socialistes assenyalen que aquest consens «s’haurà de traduir en un suport explícit als pressupostos de l’Estat per tal que es puguin fer realitat totes les demandes que es determinaran en aquest espai de treball conjunt. Si no, haurà estat un exercici inútil, parlar per parlar».