La Guàrdia Urbana de Reus denuncia un conductor que quadruplicava la taxa d'alcoholèmia

L'home, de 48 anys i veí de Reus, va donar un resultat positiu a la prova de mostreig, amb 0,94 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire espirat
El conductor quadruplicava la taxa d'alcoholèmia permesa | TarragonaDigital.com

 

La Guàrdia Urbana de Reus ha informat que aquest diumenge, 12 d'agost, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra un veí de Reus, de 48 anys, que conduïa un Ford Escort, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol. 

 

El conductor del vehicle va donar positiu amb 0,94 mg/l

Els fets van succeir el passat 12 d'agost a les 00.03 hores de la matinada al carrer de Recasens i Mercader, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va fer aturar el vehicle per una infracció. En un inici, la prova de mostreig va donar un resultat positiu de 0,94 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire espirat. Posteriorment, l'home es va negar a dur a terme la prova d'’alcoholèmia. 

 

Finalment, els agents van denunciar el conductor —que haurà de donar explicacions davant d'un jutge— per un presumpte delicte contra la seguretat viària, per negar-se a realitzar la prova amb símptomes d'haver conduït el cotxe sota els efectes de begudes alcohòliques. Cal recordar que és un delicte contra la seguretat del trànsit conduir sota l'efecte de l'alcohol, quan se superin els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire espirat. També es considera delicte si, en cas d'accident, se superen els 0,40 mil·ligrams.

 

A més, es poden imposar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir entre un i quatre anys. No es pot conduir amb una taxa d'alcohol que superi els 0,25 mil·ligrams per litre d'aire espirat. Per aquest motiu, en el cas que se superés aquesta xifra fins al 0,60 es consideraria una falta administrativa. 

 

Detenen tres persones per conduir sota els efectes de l'alcohol a Reus

Aquest no ha estat l'únic cas de detenció per conduir sota els efectes de l'alcohol. Segons va informar la Guàrdia Urbana de Reus, el cap de setmana del 4 d'agost van instruir diverses diligències judicials contra un total de tres conductors, per un presumpte delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol. Per un costat, el 4 d’agost, agents de la Guàrdia Urbana van practicar la prova d’alcoholèmia a un veí de Reus que conduïa un Opel Astra. L’home va donar un resultat positiu de 0,61 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat.

 

El mateix dissabte, agents del cos municipal de seguretat van fer la prova d’alcoholèmia a un altre veí de Reus de 47 anys que portava un Ford Focus. Finalment, l’home no va superar la prova i va donar positiu de 0,73 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat. El tercer cas va tenir lloc el 5 d’agost, quan els Mossos d'Esquadra van aturar un veí reusenc de 42 anys, que conduïa un Renault Clio. Els agents de la Guàrdia Urbana li van practicar el test d’alcoholèmia i va marcar positiu amb un resultat de 0,97 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat. 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris