La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a un conductor que quintuplicava la taxa a Reus

El conductor, de 58 anys i veí de Reus, ha donat positiu en la prova d'alcoholèmia amb 1,21 mg/l en aire espirat
Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus | TarragonaDigital
 

Segons informa la Guàrdia Urbana de Reus, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra el conductor d'un Ford Focus. Els fets han passat aquest dijous, 2 de maig, a les 00.15 hores al carrer Cantàbric de Reus. Els agents han aturat el vehicle i han practicat la prova d'alcoholèmia al conductor, que ha donat un resultat positiu d'1,21 mg/l d'alcohol en aire espirat en la prova. Tot seguit, la Guàrdia Urbana ha instruït diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. El conductor és veí del municipi i té 58 anys. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Conduir sota els efectes de begudes alcohòliques pot comportar penes de presó

L'Ajuntament de Reus recorda que, conduir sota l'efecte de begudes alcohòliques, quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, és un delicte contra la seguretat viària. En cas de patir un accident, si el conductor dóna més de 0,40 mg/l d'aire expirat, ja es considera un delicte. 

Pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest límit fins als 0,60 mg/l és constitutiu d'una falta administrativa. 

Set diligències per delictes contra la seguretat del trànsit a Reus

Durant aquest passat cap de setmana, la Guàrdia Urbana de Reus ha obert diligències judicials a set conductors diferents, quatre dels quals per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, dos per circular sense carnet de conduir i un per conduir amb el permís suspès judicialment. El passat dissabte 27 d'abril, els agents municipals van aturar un vehicle a les 5.15 hores i el conductor va donar positiu en la prova d'alcoholèmia amb 0,66 mg/l en aire espirat. 

Ni una hora més tard, a les 6.08 hores, els agents van intervenir un cotxe després que es produís un accident a la Riera Miró. Un vehicle que circulava va impactar contra un altre que estava estacionat. El conductor va donar positiu amb un 0,57 mg/l en aire espirat. A les 13.10 hores del migdia, la Guàrdia Urbana va aturar un conductor d'una moto i van comprovar que tenia el carnet de conduir suspès judicialment. Finalment, a les 18.14 hores, després que un cotxe impactés contra tres vehicles estacionats al carrer Dr. Vila-seca, la conductora va haver de ser atesa pels serveis mèdics i va donar positiu a la prova d'alcoholèmia amb 0,70 mg/l d'alcohol en aire espirat. 

El diumenge 28 d'abril, la Guàrdia Urbana de Reus, després que un vehicle impactés contra dos vehicles estacionats, va practicar la prova d'alcoholèmia a la conductora que va donar positiu amb 0,67 mg/l. A la tarda, els agents van aturar un vehicle i van comprovar que la conductora no tenia el permís de conduir. 

"AGENDA: Visites guiades al Museu de Reus durant el maig i el juny" "AGENDA: Reus s'omple de roses amb el Concurs Nacional!"