Un agent de la Guàrdia Urbana de Reus dins d'un vehicle policial, amb mascareta

La Guàrdia Urbana de Reus reforça la videovigilància amb la incorpració d'un dron

S'ha format el cos d'agents perquè puguin utilitzar l'aparell

La Guàrdia Urbana de Reus vigila per terra i, a partir d'ara, també per l'aire. El cos policial ha adquirit un dron que l'incorporarà en els sistemes de videovigilància amb la intenció de millorar els serveis que presenten en diversos àmbits. El cost d'aquest aparell ha estat de 3.100 euros i inclou accessoris i assegurança. Segons la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, l'adquisició d'aquest dron suposa «un pas més en l'aposta tecnològica del cos» a la vegada que assegura que «millorarà l'eficàcia i l'eficiència en la prestació de serveis de seguretat».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El cos policial reusenc està determinat a renovar-se i amb l'expansió de les càmeres de videovigilància distribuïdes per la ciutat, ara s'hi suma aquest dron per al qual s'ha hagut de fer formació a un cos d'agents en aquesta primera fase i, a partir d'ara, també es realitzaran pràctiques de formació a la resta de la plantilla perquè es pugui ampliar el personal amb capacitats per manipular-lo.

Un aparell amb múltiples usos per a vigilància

Segons el consistori, el nou dron servirà per «optimitzar els recursos humans del cos de seguretat, reduint de manera considerable el nombre d'efectius policials necessaris per desenvolupar determinades funcions». Una de les funcions en les quals es podrà usar aquest nou aparell tecnològic serà en la seguretat viària, amb la intenció de millorar la senyalització i dirigir el trànsit, així com millorar la instrucció d'atestats per a accidents de trànsit o oferir més precisió de dades per planificar la mobilitat a la ciutat.

També serà útil a l'hora de control actes d'altra concentració de persones, siguin manifestacions, curses o concerts. L'incivisme tampoc se'n deslliura de la mirada aèria del nou dron, ja que hi ha la intenció d'utilitzar-lo per seguir problemàtiques veïnals per incivisme. Altres situacions en què el dron sobrevolarà Reus seran en casos d'emergències, com ventades i inundacions, i també es farà servir per dur un  control urbanístic de la ciutat.