La Guàrdia Urbana de Reus instrueix diligències penals a quatre conductors beguts

Un incident va ocórrer aquest dissabte i els altres tres la matinada del diumenge | Dos dels implicats es van negar a fer la prova d'alcoholèmia
Imatge de la Guàrdia Urbana de Reus de la Unitat de Seguretat Viària | Cedida
 

 

Aquest cap de setmana, agents del cos municipal han instruït diligències judicials contra quatre conductors per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol. Una infracció es va produir el dissabte, 27 de juliol, a la tarda mentre que les altres tres es van produir l'endemà, diumenge 28 de juliol a la matinada pel centre de Reus. 

 

El conductor es va negar a fer la prova d'alcoholèmia

Aquest passat dissabte, 27 de juliol, a les 16.53 hores, es va produir un accident de trànsit sense ferits al carrer Fuster Valldeperes en el quan es van veure implicats tres vehicles. Un veí de Reus de 40 anys, conductor d'un Citroen Xsara i causant de l'accident, va donar un resultat positiu durant la prova d'alcoholèmia amb 0,50 mg/l en aire espirat. 

 

El conductor es va negar a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, motiu pel qual els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir begut amb negativa de sotmetre's a les proves.

 

Tres infraccions més durant la matinada de diumenge

D'altra banda, el diumenge, 28 de juliol, a les 2.40 hores de la matinada, agents de la Guàrdia Urbana van aturar el conductor d'un Volkswagen Golf amb motiu d'una infracció de trànsit a la plaça del Mercadal. El conductor, veí de Reus i de 34 anys, va donar un resultat positiu de 0,62 mg/l d'alcohol en l'aire espirat en la prova d'alcoholèmia. Els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. 

 

Un minut més tard, a les 2.41 hores a l'avinguda Marià Fortuny, els agents van demanar fer la prova d'alcoholèmia al conductor d'un Ford Torneo com a presumpte causant d'un accident. El conductor, veí de Reus i de 49 anys, es va negar a sotmetre's a la prova i els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir ebri. 

 

Finalment, hores més tard, concretament a les 4.38 hores, els agents van aturar un Volkswagen Golf com a conseqüència d'una infracció de trànsit. El conductor era un veí de Sant Andreu de la Barca de 43 anys i va donar positiu en 0,84 mg/l d'alcohol en aire espirat en la prova. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. 

 

Conseqüències de conduir begut

La Guàrdia Urbana recorda que conduir sota els efectes de begudes alcohòliques és un delicte quan se superin els 0,60 mg/l d'aire espirat, 0,40 mg/l en cas d'estar implicat en un accident. Pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.