L'Home dels Nassos acomiada l'any des de la plaça del Mercadal de Reus

Aquell que té tants nassos com dies queden a l'any ha repartit caramels entre la canalla que l'ha acompanyat

L'Home dels Nassos ha arribat a la plaça del Mercadal quan faltaven uns minuts per les dotze del migdia | Jordi Olària Gras

 

El 31 de desembre és el dia de l'Home dels Nassos, el que en té tants com dies queden a l'any. I per deixar-ho clar, el de Reus va ben servir d'olfacte. Ha aparegut a la ciutat de Reus a les deu del matí a la plaça de la Llibertat, i ha estat tombant pel centre de la ciutat. Ha visitat el Mercat Central i el passeig comercial El Pallol, i a tres quarts de dotze s'ha anat acostant cap a la plaça del Mercadal. Ho ha fet envoltat de canalla i de música, en aquest cas, de la mà de La Banda del Nas.

 

L'Home dels Nassos acomiada l'any, a Reus, des del balcó de l'Ajuntament | Jordi Olària Gras

 

Entre els infants que l'acompanyen n'hi ha que el coneixen perfectament, mentre que d'altres se senten atrets per la música o la imatge d'un capgròs tombant en cercavila per Reus. Hi ha, de fet, qui busca els Gegants, els Nanos i la resta del Seguici Festiu de la ciutat. Una vegada aclarit que no, que avui li toca a l'Home dels Nassos, s'hi acosten; un grapat de caramels sempre venen bé.

 

L'Home dels Nassos ha acomiadat l'any, a Reus, des del balcó de l'Ajuntament | Jordi Olària Gras

 

Després d'uns minuts d'espera —ha coincidit amb la concentració diària dels Avis i Àvies per la Llibertat, que avui eren 277 i han acomiadat l'any—, l'Home dels Nassos ha entrat a l'Ajuntament de Reus i ha sortit al balcó. Tant ell com els seus ajudants han seguit llençant caramels a la canalla que hi havia davant la porta de la Casa de la Vila. Amb la música d'acompanyant, ha acabat d'acomiadar-se de tothom que l'havia sortit a buscar.

 

Com a altres ciutats de l'àrea de Tarragona i d'arreu del país, l'Home dels Nassos ha aparegut avui, en el cas de Reus, de la mà de la Colla Gegantera de la ciutat i el Patronat Foc Nou. Ha repartit caramels, ha fet ballar la canalla, s'ha acomiadat i ja no se'l tornarà a veure fins al 2019, quan a l'any li quedin tants dies com nassos té ell.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris