Reus homenatjarà les víctimes del coronavirus amb un acte de comiat al cementiri

L'Ajuntament concretarà la data un cop les mesures sanitàries ho permetin

L'Ajuntament de Reus organitzarà un acte de comiat per a totes les persones que han mort a causa del coronavirus durant l'emergència sanitària. L'acte tindrà un format senzill i se celebrarà al Cementiri General de Reus. D'aquesta manera, el consistori vol homenatjar amb un «record emotiu» els difunts i minimitzar «en la mesura del possible» els efectes emocionals causats per la pandèmia. L'Ajuntament concretarà la data de la cerimònia més endavant, quan s'aixequin les restriccions sanitàries.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

A la vegada, des dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp també planifiquen les cerimònies de comiat individual d'aquelles persones que han mort durant la crisi sanitària i que no s'han pogut celebrar a causa del decret de l'estat d'alarma. Quan les mesures sanitàries ho permetin, els serveis funeraris contactaran amb les famílies per tal de proposar-los diverses opcions.

 

El dol més complicat de gestionar

A TarragonaDigital, hem parlat amb el Col·legi de Psicòlegs de Tarragona sobre la gestió del dol en moments de pandèmia en un reportatge. Els experts remarquen la importància de passar per les etapes del dol i plorar els difunts, encara que no es pugui fer una cerimònia

I és que aquesta és una de les situacions emocionals més complicades en plena emergència sanitària, ja que familiars i amics de víctimes de la Covid-19 no han pogut acompanyar o acomiadar-se de les persones de la manera habitual, un fet que pot acabar comportant que les defuncions tinguin un major impacte en la psicologia de les persones, ja que no es gestionen de la manera normal.

"Participa: Reus busca a Instagram els balcons més florits i bonics de la ciutat" "Greus acusacions d'un familiar amb coronavirus ingressat a l'hospital de Reus"