Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Dos carrils tallats a l'AP-7 al Vendrell per un accident

ATENCIÓ

Un mort i nou ferits en un accident entre un cotxe i un autobús a Amposta

URGENT

Tres ferits lleus en un accident múltiple a la C-12, a Aldover

L'Hospital Sant Joan tancarà un dels acceleradors lineals durant l'estiu

La decisió s'emmarca dins l'organització del centre de cara a l'estiu
Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan de Reus. | TarragonaDigital.com

 

L'Hospital Sant Joan de Reus tancarà un dels acceleradors lineals dels quals disposa el pròxim dilluns, 16 de juliol, durant tot l'estiu, i es reobrirà al mes de setembre. Es tracta de l'equipament ubicat a les instal·lacions de l'antic hospital. Així ho ha confirmat el centre hospitalari, emmarcant la decisió en els canvis d'organització de cara a l'estiu, malgrat que el servei de radiologia ha advertit al Departament de Salut de la Generalitat i l'Ajuntament de Reus dels riscos que comporta el tancament de l'accelerador. 

El tancament de l'accelerador lineal augmenta els riscos d'avaria dels altres dos

Radiologia assegura que el risc més important és que es crearan llistes d'espera en una malaltia que és molt sensible als terminis del seu tractament. Actualment, l'Hospital Sant Joan disposa de tres acceleradors lineals, així que els pacients que necessitin aquest servei es redistribuiran entre els dos altres equipaments. 

 

La Societat Espanyola d'Oncologia Radioteràpica (SEOR) recomana tractar uns 400 pacients per màquina i any, i a Catalunya ja se supera aquesta xifra, ja que oscil·la entre els 450 i 500. Ara, amb el tancament d'aquest accelerador, la xifra augmentaria fins a 740. Es tracta d'una maquinària molt precisa, la qual demana moltes verificacions i no tolera els errors, així que una sobrecàrrega de feina augmenta el risc que pugui avariar-se o tenir un mal funcionament. 

 

 

El comitè d'empresa tem que es tracti d'un tancament definitiu

Fonts del comitè d'empresa s'han manifestat i es mostren temerosos que aquest tancament, que ha de ser temporal, acabi sent definitiu, ja que clausurar un dels tres acceleradors forma part del pla de xoc per combatre el deute del centre hospitalari. D'altra banda, el president de l'Associació Oncològica Amadeu Pelegrí, Vicenç Vichez ha assegurat que no tenia constància de la notícia del tancament de l'accelerador, fet que ha valorat «molt negativament». 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris