NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Pere Lluís Huguet, candidat al premi 'HayDerecho'

Huguet competeix amb noms com Concepción Sabadell, fiscal del cas Gürtel, o Joan Antoni Llinares, director del Palau de la Música després de Fèlix Millet
L'advocat reusenc Pere Lluís Huguet al seu despatx de la plaça Prim de Reus | TarragonaDigital.com

 

L'advocat reusenc Pere Lluís Huguet és un dels 11 finalistes a la IV edició del premi 'HayDerecho', reconeixement atorgat per la Fundació 'HayDerecho', una entitat independent que es dedica, com es pot consultar a la seva pàgina web, a «promoure la regeneració institucional, la lluita contra la corrupció i la defensa de l'Estat de Dret». 

 

Huguet competeix amb altres candidatures de figures prou conegudes com la fiscal anticorrupció Concepción Sabadell, responsable de l'acusació en el cas Gürtel; Joan Antoni Llinares, director del Palau de la Música Catalana després de la detenció de Fèlix Millet o la Plataforma per l'Honestedat, una associació que impulsa la defensa de les persones que denuncien les irregularitats a les administracions públiques.

 

Huguet ha sigut nominat a aquest premi per la seva condició de president de 'Llibertats', l'organització de juristes catalans sorgida a finals de l'any 2016 per «defensar l'Estat de Dret a Catalunya». Huguet ha sigut degà del Col·legi d'Advocats de Reus, exvicepresident del Consell General de l'Advocacia Espanyola i president del Consell de l'Advocacia Catalana, entre altres càrrecs. Arran del procés polític que es viu a Catalunya, s'ha posicionat a favor de la permanència de Catalunya dins l'Estat espanyol.

 

«La solució al procés català demana votar»

En una entrevista a aquest mitjà a finals del mes passat, l'advocat reusenc apuntava que «la solució al problema català demana votar, però no un referèndum d'autodeterminació». Així mateix, també es mostrava partidari de «dialogar però sense cap mena de condició per les dues bandes». Es posicionava a favor «d'altres mesures preventives respectes als polítics catalans a la presó pels fets d'Octubre de l'any passat. A cap advocat li agrada que entri el seu client  en presó preventiva». 

 

En l'àmbit municipal, Pere Lluís Huguet apostava per, passades les eleccions municipals del mes de maig de l'any vinent, recuperar «la cultural del pacte de la transició».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris