Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els Bombers apaguen un foc de matolls davant de Tecnoredessa

Dues dotacions hi han treballat durant prop de quatre hores
Els Bombers, en arxiu | Bombers de la Generalitat

 

Els Bombers de la Generalitat han apagat, aquesta tarda, un foc de matolls al Tecnoparc de Reus. L'incendi s'ha declarat al marge de la carretera T-315, just davant Tecnoredessa, és a dir, a l'avinguda de Bellissens. El servei de prevenció i extinció d'incendis de la Generalitat de Catalunya ha rebut l'avís quan passaven deu minuts de les dues del migdia i hi han desplaçat dues dotacions. Els camions hi han treballat durant prop de quatre hores, fins a les sis de la tarda, quan després de controlar-lo, han donat el foc definitivament per extingit. La columna de fum que ha provocat aquest incendi s'ha fet visible a força distància, tal com ha fet palès algun usuari de twitter.

 

Imatge d'arxiu de treball de neteja d'un solar | Cedida

 

Campanya municipal per la neteja dels solars

Precisament fa tot just tres dies, l'Ajuntament de Reus recordava als propietaris de solars del terme municipal la seva obligació de mantenir-los nets per tal d'evitar situacions de risc, o directament d'incendi, com la que s'ha viscut avui. Aquesta obligació, de fet, ha de servir també per mantenir en unes condicions higièniques necessàries els solars per prevenir plagues d'insectes i rosegadors tal com explicava el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio. El consistori reusenc ha enviat 412 cartes informatives per tal de fer saber les obligacions que tenen aquests propietaris en relació al respectiu solar.

 

Possibles sancions per la inacció dels propietaris

Aquesta campanya informativa també aconsella evitar l'accés als solars per tal que no s'hi pugui abocar brossa o residus. En cas que la fase informativa no servís perquè els propietaris prenguessin mesures, l'Ajuntament realitzaria la neteja de manera subsidiària, és a dir, deixant el solar en condicions per mitjà dels serveis del consistori mateix, però repercutint el cost d'aquesta actuació al propietari del solar en qüestió. La normativa municipal estableix que aquesta mesura es prengui dues vegades i, a la tercera, es pugui imposar una sanció al titular de la finca d'entre 120 euros i 6.000.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris