Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

La víctima mortal de l'accident a l'AP-7 és un veí de Reus de 40 anys

URGENT

Crema un pis al carrer de Vallgornera del Morell

Tallen la catenària a l'estació de Reus per l'incendi en un vagó de carbó

S'han activat quatre dotacions de Bombers | S'ha hagut de traslladar el vagó a una via morta
Estació de Tren de Reus | Miguel Cabrerizo

 

L'incendi d'un vagó de carbó ha provocat un ensurt, aquest migdia, a l'estació de trens de Reus. S'ha detectat que sortia fum d'un dels vagons d'un comboi de mercaderies i, segons informa Renfe, s'han activat els protocols establerts. Això implica, en primer lloc, alertar els Bombers; el servei d'extinció d'incendis de la Generalitat ha rebut l'avís quan faltaven dos minuts per tres quarts de dues del migdia.

 

Els Bombers activen quatre dotacions

També responent als protocols habituals, Bombers ha activat quatre dotacions fins a l'estació de trens reusenca on, finalment, han treballat dos d'aquests equips. La tasca d'extinció, però, no ha pogut començar de seguida, i és que calia transportar el vagó afectat fins a una via morta per poder treballar en les condicions necessàries. Aquesta tasca ha requerit més d'una hora de feina, i no ha estat fins a un quart i mig de quatre de la tarda quan els Bombers han començat les tasques d'extinció.

 

Abans de l'actuació dels Bombers, aquests han requerit a Renfe i Adif que tallessin el corrent elèctric de la catenària afectada per precaució, una vegada més, donant compliment als protocols de seguretat. El fet de treballar amb mànegues d'aigua fa que al risc del foc en si calgui sumar-hi el de l'electricitat, i és per això que se'n talla el corrent. Una vegada iniciades les tasques, l'incendi s'ha apagat en qüestió d'uns minuts, i a les quatre de la tarda totes les dotacions activades tornaven a ser al parc de Bombers.

 

Estació de Tren de Reus | Miguel Cabrerizo

 

Una càmera tèrmica ha permès tancar l'operatiu

Una vegada apagat, els operatius dels Bombers han comprovat, per mitjà d'una càmera tèrmica, l'estat de la resta de càrrega. S'ha cremat mig metre cúbic de carbó, una petita part de la que transportava el vagó, però ha calgut assegurar-se que no quedava cap punt calent a l'interior del contenidor. Una vegada assegurada la resta de la càrrega, Bombers han autoritzat el comboi a seguir la marxa, s'ha tornat a traslladar el vagó a la via d'origen i el tren ha prosseguit la marxa.

 

Malgrat haver hagut de treballar a les instal·lacions de l'estació i d'haver tallat el corrent elèctric d'una catenària, Renfe informa que no s'ha vist afectada en cap moment la circulació de trens a causa de l'incident.

Comentaris