GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Pinten de blanc l'estàtua de la Dona Treballadora de Reus

Ubicada al carrer del Vent del barri del Carme, és obra de l'escultor local Ramon Ferran i Pagès, mort l'any 2015
L'estàtua de la Dona Treballadora de Reus ha aparegut pintada de blanc. | M.J

 

L'estàtua en honor a la Dona Treballadora de Reus (Baix Camp) ha aparegut pintada de blanc. Es desconeix l'autoria d'aquests fets, però el monument  inaugurat l'any 2003 es troba gairebé ple de pintura blanca. També hi ha restes de líquid a la plaça on s'alça l'escultura, obra de l'autor local Ramon Ferran i Pagès (1927-2015). El monument va ser una reivindicació del sindicat CCOO i simbolitza la lluita de la dona en el món laboral. 

 

 

Atac amb pintura contra l'estàtua de la Dona Treballadora de Reus

El monument a la Dona Treballadora de Reus ha aparegut pintat de blanc. Un o diversos individus haurien abocat pintura blanca sobre l'escultura durant aquesta Setmana Santa. Tot i això, encara es desconeix qui ha estat l'autor dels fets. La plaça on s'ubica l'estàtua, al barri del Carme, també té restes de líquid, fet que demostra que l'acte incívic ha estat intencionat. 

 

Veïns de la zona han denunciat els fets a través de les xarxes socials i han reclamat més presència policial perquè aquests fets no es tornin a produir. L'estàtua data de l'any 2003 i és obra de l'escultor local Ramon Ferran i Pagès

 

El terra de la plaça on s'ubica l'escultura demostra que hi han abocat pintura blanca. | M.J

 

Un monument que ret homenatge a la lluita de la dona en el món laboral

El monument a la Dona Treballadora de Reus es va inaugurar el mes d'abril de 2003. Era una reclamació del sindicat CCOO i el consistori reusenc va decidir acceptar la petició. L'encarregat d'alçar el monument va ser Ramon Ferran i Pagès, nascut a Reus l'any 1927 i mort també a la capital del Baix Camp l'any 2015. 

 

L'estàtua simbolitza la lluita feminista en el món laboral. A les mans hi du un rusc d'abelles, fet que compara la tasca constant de l'abella amb la de la dona per construir una societat de manera anònima. L'escultura es troba al final del carrer del Vent, al barri del Carme de Reus. 

 

Es desconeix qui ha estat l'autor d'aquest acte ni tampoc quan es va produir. | M.J