Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detingut a Tarragona després de topar contra un arbre amb un vehicle robat

ÚLTIMA HORA

Mor el ferit crític de l'accident d'ahir a l'N-420 a Gandesa

La Guàrdia Urbana aixeca 2.000 actes per incivisme a Reus

El principal motiu és el consum d'alcohol en via pública i miccionar al carrer
La ingesta d'alcohol a la via pública és el fet més denunciat. | CatalunyaDiari.cat

 

Enguany, en el període compres de gener fins a octubre, la Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 639 actes, en compliment de l'ordenança municipal de Civisme. El principal motiu de denúncia a la ciutat és el consum d'alcohol en via pública. D'altra banda, el segon acte més denunciat és el de miccionar al carrer, amb 557 actes aixecades enguany.

 

Gairebé 700 actes aixecades per consum d'alcohol en via pública

La Guàrdia Urbana de Rues ha volgut fer front a aquest problema, per aquest motiu enguany han augmentat considerablement les actes aixecades en relació amb l'any 2017. El veïnat que viu al costat de locals d'oci nocturn està fart dels problemes que ocasionen els clients, per aquest motiu des de la Guàrdia Urbana i des de l'Ajuntament de Reus s'ha volgut fer front a la problemàtica. Enguany, el sistema de prevenció contra el consum d'alcohol en via pública s'ha fet de manera més estricta.

 

Agents de la Guàrdia Urbana pel centre de Reus. | Carla Bergadà

 

El veïnat és el col·lectiu més afectat

El principal focus del problema són els grups de persones que consumeixen alcohol conjuntament a les vies públiques. Aquest és el principal objectiu de la Guàrdia Urbana, ja que és el motiu pel qual reben més denuncies. Per combatre-ho, es va engegar una campanya de conscienciació destinada als locals nocturns. La Guàrdia Urbana i els locals nocturns de la ciutat han treballat conjuntament, s'han dut a terme reunions informatives perquè els establiments nocturns puguin combatre els problemes dels clients.

 

Les actes aixecades per la Guàrdia Urbana de Reus, s'emmarquen en la campanya inspectora que porta a terme el cos de seguretat municipal contra els actes incívics. Aquest ho fa amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania.

 

Imatge d'arxiu d'una dotació de la Guàrdia Urbana | Guillem RS

 

Han augmentat el nombre de denúncies en relació amb l'any 2017

Durant tot l'any passat, el cos de seguretat va aixecar un total de 101 actes pel mateix motiu. Aquesta és una xifra molt inferior a la d'enguany, enguany s'ha incrementat el sistema d'acció contra els actes incívics de la ciutat. Durant els primers 10 mesos d'enguany, la Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 1.869 actes per incompliments de l'Ordenança de Civisme. L'any passat, en les mateixes característiques del període del 2018 van ser 922 les actes aixecades.

Comentaris