Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Guàrdia Urbana de Reus aixeca més actes contra l'incivisme que mai

Gairebé 2.500 sancions posades en el darrer període, que suposen 1.500 més que l'any 2017
Les persianes dels comerços són objectiu de pintades | Jordi Olària

 

A la ciutat de Reus la lluita contra l'incivisme continua, i en aquesta línia la Guàrdia Urbana ha augmentat la pressió policial per combatre els actes incívics a la ciutat. En el període de l'any 2018 han obert 2.453 actes per incívics a la ciutat, sent aquest l'any amb més actes aixecades. Des del consistori juntament amb la Guàrdia Urbana volen reduir els actes incívics a Reus, sent el consum d'alcohol i miccionar al carrer els principals problemes.

 

Més pressió policíaca a Reus

Els actes incívics Reus es produeixen sobretot a causa de l'oci nocturn, que és quan més pressió posen els agents de la Guàrdia Urbana. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, informa que «des del consistori volem acabar amb les conductes incíviques que provoquen molèsties veïnals». Tanmateix afirmava que l'increment de les actes aixecades contra aquelles persones que tenen comportaments incívics, no vol dir que s'han incrementat les males conductes, sinó «que s'ha augmentat la pressió de la Guàrdia urbana», afegia l'alcalde.

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer i Ricard Pagès, cap de la Guàrdia Urbana | Laia Riba

 

Durant el període del 2018 a Reus es van aixecar un total de 2.453 sancions per actes incívics, sent aquest l'any que més sancions s'han posat. L'any 2017 es van posar 922 sancions, i al 2016 4.557, per tant en el darrer període la Guàrdia Urbana de Reus ha augmentat la pressió davant els actes incívics.

 

Consum d'alcohol al carrer i miccionar

Els principals actes incívics que es produeixen a Reus són el de beure begudes alcohòliques i miccionar al carrer, l'any 2018 es van aixecar un total 1.614 actes a causa d'aquestes dues accions. Segons informa la Guàrdia Urbana de Reus, a la ciutat hi ha 24 punts de consum irregular a la via pública, sent aquests el principal focus d'actes incívics.

 

La placeta dels Argenters de Reus és un dels llocs on més actes s'aixequen | Laia Riba

 

Fins a 600 euros de sanció

Les sancions econòmiques poden arribar fins als 600 euros per males conductes a la via pública, però el més comú és posar sancions de 300 euros. Tanmateix, per combatre aquestes accions s'han dut a terme diverses reunions amb les persones propietàries dels locals d'oci nocturn per conscienciar a la clientela que no porti a cap actes incívics.

 

D'altra banda la Guàrdia Urbana de Reus ha fet campanyes de sensibilització tant pels clients com pels locals d'oci nocturn, ja que una de les principals demandes de la ciutadania reusenca és reduir els actes incívics a la ciutat.

Comentaris