Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Ferit lleu en un aparatós accident entre dos cotxes a la C-12, a Tortosa

ALERTA

Els Mossos alerten d’una nova estafa relacionada amb l’Agència Tributària

Reus posa al dia la sala polivalent de La Palma amb una inversió de 120.000 euros

L'acció ha servit per adaptar la cambra a l'actual normativa de foc, millorar-ne els acabats i l'accessibilitat
Imatge de la sala polivalent de La Palma, remodelada | Ajuntament de Reus

 

 

L’Ajuntament de Reus ha invertit 120.871,8 euros en un projecte d’arranjament de l’edifici de La Palma, situat al carrer Ample de Reus. La majoria de les obres, expliquen des del consistori, s’han fet a la sala polivalent i, tot i que les millores encara no han acabat, l’acció ja facilita l’ús de l’espai, que es va poder posar a disposició de l’organització de la Cavalcada de Reis del passat 5 de gener.

 

 

Adaptació de la sala a la normativa de foc

La inversió, entre d’altres aspectes, ha servit per adaptar la sala a la normativa de foc, millorar-ne els acabats i l'accessibilitat. La regidora de Cultura reusenca, Montserrat Caelles, va explicar que «és un espai amb moltíssima vida cultural i amb molt d’ús, i s’ha d’anar adaptant i millorant per tal de poder garantir la seguretat i benestar tant pels usuaris, organitzadors i públic, com de les persones que viuen al voltant».

 

Pel que fa a les accions concretes fetes a la cambra, s’ha recuperat l’estructura original del sostre i, alhora, s’han col·locat panells fonoabsorbents a les parets, que brinden a l’espai una aparença visual i estètica renovada i diferent. A més, tots els materials són ignífugs i els treballs de reforma s’han coordinat des del departament d’Arquitectura de l’Ajuntament de Reus. Les feines de millora han anat a càrrec de l’empresa Construccions Jaén Vallés S.L.

 

La durada de les obres ha estat de 3 mesos i, tal com expliquen els responsables de l’espai, «s’han anat alternant amb la realització d’activitats culturals en moments concrets de l’any, per tal de no afectar l’ús habitual de La Palma». Ara mateix, s’estan perfilant els últims detalls per tal d’acabar les obres cap a finals de gener.

 

Plànol de la zona reformada, a La Palma de Reus | Ajuntament de Reus

 

Diverses millores en l'accessibilitat

Més enllà de tot això i per tal d’atendre les necessitats quan l’espai està molt concorregut, s’ha adaptat un nou lavabo al costat dels serveis exteriors que hi havia fins ara i, alhora, es comptarà amb un canviador de nadons. Els serveis també han estat modificats amb accessoris d’accessibilitat, a les dues cabines accessibles, i s’ha adaptat un lavabo ja existent.

 

A la sala polivalent també s’ha retirat el revestiment del sostre, ple de cablejat que podia ser perillós pel que fa a la prevenció d’incendis, i s’han retirat tots els elements tèxtils de la mateixa cambra, i de les sales Chaplin i Vallespinosa.

Comentaris