Imatge de la roda de premsa de roda de premsa del Concurs de pintades horitzontals

Joventut Reus convoca la segona edició del Concurs de pintades horitzontals

Enguany les obres es realitzaran en pistes esportives de patis de tres escoles de la ciutat

El departament de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus ha obert una nova convocatòria del Concurs de pintades horitzontals, que enguany es realitzaran en patis d'escoles de Reus. Al certamen s'hi pot presentar qualsevol persona o un grup de 2 integrants d'entre 18 i 40 anys. 

L'èxit de la primera edició del concurs, l'any 2019, promogut per Llambordes i dins del marc de la Ciutat del Bàsquet Catalana, ha fet que l'Ajuntament convoqui una segona edició aquest 2021, «amb el mateix esperit però amb un canvi de marc».

La col·laboració entre la regidoria de Salut i Ciutadania amb la d'Educació ha consensuat fer intervencions a diverses pistes esportives ubicades als patis de diferents escoles de la ciutat, concretament les escoles Misericòrdia,  Eduard Toda i Marià Fortuny.

Aquells artistes que vulguin participar en el concurs han de presentar una proposta que es pugui adaptar a qualsevol de les tres pistes esportives que entren a aquesta convocatòria, respectant les línies que es defineixen en la convocatòria. Les propostes s'han de fer arribar a través del web de joventutreus.cat.

Es pot utilitzar qualsevol tècnica per pintar, sempre que es respecti i permeti que a l'espai on es pinti s'hi pugui seguir practicant l'activitat per la qual va ser construït. L’Ajuntament de Reus pot acabar fent una intervenció sobre l’obra acabada perquè aquesta pugui complir amb la normativa corresponent i fer-se servir per a la finalitat per a la qual ha estat destinada.

Està previst que la pintada a les escoles es faci al llarg del tercer trimestre, i es buscarà que hi hagi una interacció entre els alumnes i els artistes.     

Un nou impuls a la Street Gallery de Llambordes

D'altra banda, l'Ajuntament de Reus ha informat que, després del canvi d'ubicació de la Street Gallery de Llambordes l'any passat, aquest 2021 es vol donar una nova reformulació a aquesta intervenció artística. La voluntat del consistori és passar de dues a tres exposicions, que romandran un mínim de quatre mesos obertes, i acollint més artistes.

La Street Gallery acollirà tres tipus d’exposició: Una que sigui purament street art, i per tant, on es podran veure intervencions de graffiti o obres murals. Una altra oberta a diferents tècniques i disciplines artístiques que tinguin un fil conductor i la tercera opció és acollir propostes d’un o més artistes que proposin un projecte concret i adaptat a l’espai del Vapor Vell. Aquestes tres modalitats s’aniran intercalant de manera natural i sense que hagi de seguir un ordre estricte.

L'exposició que hi ha actualment acull a diferents artistes de Reus i Tarragona i estarà exposada fins a mitjans al mes d’abril que és quan es preveu fer el canvi. Els artistes que han participat en aquesta edició són Alina Ballester,  Gerogina, Mia, Martos, Clàudia Lecha, The new old era, The goblin LKS.