Junts per Reus vol revitalitzar el Vapor Vell amb l'ajuda d'un programa europeu

Plantegen un concurs internacional d'idees per donar una nova vida a la zona
Junts per Reus vol revitalitzar el Vapor Vell amb l'ajuda d'un programa europeu | cedida

 

Junts per Reus vol donar-li una nova vida al Vapor Vell. L’alcaldable del partit, Carles Pellicer, juntament amb els candidats Montserrat Caelles, Pep Cuerba, Mariluz Caballero, Hipòlit Monseny i Pere Aluja, han presentat aquest diumenge, 5 de maig, un nou projecte focalitzat en revitalitzar aquesta zona, on conflueixen dos eixos importants de la ciutat com són el del passeig Prim i l’Eix Molas / Vapor Vell / Vent.

 

El projecte «capgirarà la zona tal com l'entenem ara»

Carles Pellicer ha afirmat que «Reus necessita projectes de mirada llarga, projectes referents, atractius i, per això, ens focalitzem en el Vapor Vell, un edifici patrimonial de las ciutat que requereix d’una actuació important». Junts per Reus vol que el Vapor Vell sigui motor de canvi pel barri del Carme, que potenciï el passeig Prim i l’Eix Molas-Vent. El projecte tindria abast europeu i «capgirarà la zona tal com l’entenem ara», ha declarat Pellicer.

 

 

Pellicer planteja convocar un concurs internacional d’idees per tal de dur a terme aquest projecte. Es convidarien gabinets d’urbanistes i arquitectes referents que analitzarien el potencial de l’edifici, però posant una sèrie de condicions, com ara «l’obligatorietat de rehabilitar l’edifici, posar en valor la seva importància històrica i tenir en compte les opinions dels veïns i la ciutadania».

 

Pellicer ha afirmat que serà un projecte «que capgirarà la zona tal com l'entenem ara» | TarragonaDigital

 

 

Els fons europeus FEDER en finançarien el 50%

La proposta neix amb la idea de presentar-la als fons europeus FEDER, que garanteixen el 50% de finançament per a projectes de transformació i desenvolupament regional amb un impacte social important. Pellicer ha precisat que «malgrat que som conscients de la complexitat d’aconseguir els ajuts, comptem amb l’experiència d’altres projectes com és la reforma i recuperació integral de la Boca de la Mina». 

 

El projecte de revitalització del Vapor Vell seria un projecte de mirada llarga, tant per la complexitat del repte com pel pressupost estimat. Pellicer ja ha avançat que el projecte «sense cap dubte serà de dos mandats».

 

També es vol reformar el carrer Mare Molas

El projecte de reforma de la zona també inclou, de manera complementària, la reforma del carrer Mare Molas, una petició llargament reclamada per veïns i comerciants. Aquesta reforma afectaria, sobretot, les voreres i els arbres, amb la intenció d’actualitzar la imatge d’un dels carrers principals de la Zona Oest.

 

També es vol reformar el carrer Mare Molas | Google maps

 

 

La revitalització del Vapor Vell té l’objectiu de beneficiar de la mateixa manera els veïns com els sectors econòmics. Es pretén crear un circuit que reforci els eixos comercials i peatonals existents i que es reconnecti el passeig Prim amb el raval de Jesús a través del carrer del Vent i també cap al carrer Sant Joan i Oques.

"FORTA POLÈMICA entre partits a Reus a pocs dies de la campanya" "Ja se saben els guanyadors del 72è Concurs Exposició Nacional de Roses!"