GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Es detecta legionel·la en un punt d'aigua del Teresa Miquel i Pàmies de Reus

Aquest bacteri s'ha trobat en un control rutinari, el lloc està localitzat i s'aplicarà un tractament per eliminar-la
S'ha detectat una traça de legionel·la en un punt d'aigua de l'escola Teresa Miquel i Pàmies de Reus | Google Maps

 

S'ha detectat una traça de legionel·la a un dels punts d'aigua del col·legi Teresa Miquel i Pàmies de Reus. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, després de realitzar els controls rutinaris en els equipaments municipals, s'ha localitzat aquest bacteri. En aquest cas, és el grau més baix i no ha afectat a tota l'aigua de l'escola, només en un punt concret.

 

Detecten legionel·la en un col·legi de Reus

Després de detectar aquesta traça de legionel·la a un dels punts d'aigua de l'escola Teresa Miquel i Pàmies, la qual només estava en una zona concreta del servei d'aigua, i tot seguit s'ha tancat el subministrament i, així, no s'ha expandit per les altres zones. En aquest sentit, en tenir localitzat el bacteri, s'aplicarà un tractament per eliminar-la.

 

A més, aquesta traça de legionel·la, segons fonts municipals, s'ha trobat gràcies als controls rutinaris que es fan als equipaments municipals els quals tenen punts d'aigua, com ho són les escoles o els pavellons. 

 

Tanmateix, la quantitat que s'ha trobat al col·legi Teresa Miquel i Pàmies de la capital del Baix Camp és el grau més baix que hi ha i per sobre d'aquesta, hi ha una afectació lleu, greu i molt greu. La gravetat de la legionel·la es valora en funció de la quantitat de bacteris que s'hi detecten en la zona.

 

Què és la legionel·la?

La legionel·la és un bacteri que causa una malaltia d'origen ambiental anomenat legionel·losi. Aquesta té dues possibles manifestacions: la febre de Pontiac, que és lleu i presenta símptomes semblants als de la grip, i la infecció pulmonar o malaltia del legionari, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort.

 

Aquesta malaltia no es transmet de persona a persona, ja que es contrau en inhalar vapor d'aigua o aerosols. Tanmateix, existeixen unes 40 espècies i més de 50 serogrups.

 

La legionel·losi acostuma a afectar adults i gent gran i el risc de contraure-la depèn de la intensitat de l'exposició i de la salut de la persona. El període d'incubació –interval des de la infecció fins a l'aparició dels símptomes– pot oscil·lar entre dos i deu dies, però la mitjana és de cinc a sis dies.

 

La legionel·losi és la malaltia causada pel bacteri Legionel·la | CatSalut