NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

Primer pas per arranjar el barranc del barri Montserrat de Reus

L'Ajuntament de Reus licita el projecte amb un pressupost de 87.000 euros
Imatge d'arxiu de l'antic barranc del barri Montserrat | Carla Bergadà.

 

El barranc de l'Escorial, al barri Montserrat de Reus, hauria de quedar arranjat abans de la primavera. L'Ajuntament de Reus ha tret a licitació pública el contracte de les obres, que compten amb un pressupost de 87.133,65 euros amb IVA inclòs. Tenen un termini d'execució de tres mesos i han de fer efectiu un dels projectes aprovats en els pressupostos participatius del 2018.

 

Arranjament del barranc de l'Escorial

La proposta, que va rebre prou vots per convertir-se en una de les escollides perquè s'executi, proposava diverses actuacions. En primer lloc caldrà un sanejament previ per preparar la zona per actuar-hi. Es redefinirà el vial o camí existent, es pavimentarà i s'actuarà puntualment en els talussos, el pipi-can i es recuperarà una zona de pícnic. El projecte, que va comportar la mobilització de força veïns del barri, posava de manifest la situació actual de la zona.

 

Es tracta del darrer tram d'aquest barranc que queda per arranjar i que, segons la proposta presentada, «es troba ple de vegetació incontrolada i brutícia, i comporta un focus d'insalubritat per al barri». S'afegia, això sí, que s'arrangés en consonància estètica amb la resta de l'antic llit del barranc. És una de les propostes que es va aprovar de la categoria de Grans Projectes, que són aquells que preveien un pressupost d'entre 50.000 euros i 150.000, el màxim possible.

 

La zona que s'urbanitzarà pròximament. | Carla Bergadà.

 

Els pressupostos participatius s'acosten a l'etapa d'execució

No és l'únic projecte aprovat en el marc dels pressupostos participatius del 2018 que està arribant al final de la seva etapa més burocràtica. Després del treball dut a terme amb els proposants de les propostes, l'Ajuntament de Reus està començant a licitar aquests projectes. Ja s'han fet realitat actuacions com la creació d'un espai familiar al Centre Cívic de Ponent, i d'altres estan en els mateixos tràmits burocràtics que l'arranjament del barranc, com el parc per a famílies o la reubicació del transformador del barri Immaculada.

 

Reparació de la xarxa de sanejament d'aigua

El barri Montserrat de Reus va ser un dels quatre sobre els quals es va actuar per tal de reparar la xarxa de sanejament d'aigua el passat mes d'octubre. El pressupost era de 45.000 euros per tal d'actuar sobre unes canonades que, aleshores, presentaven un estat precari i amb risc d'avaries. En el mateix paquet es va actuar en tres barris més de Reus amb problemes similars en la xarxa d'abastament d'aigua.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris