Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Es presenta el conte que homenatja la ballarina reusenca Roseta Mauri

La Fundació Teatre Fortuny ha organitzat una festa de presentació el 14 de novembre
Presentació del llibre 'Roseta' al Teatre Fortuny de Reus | Cedida

 

La Fundació Teatre Fortuny ha volgut homenatjar la ballarina reusenca que va fer el salt fins a arribar a ser la primera ballarina del l'Òpera de París l'any 1878. Roseta Mauri va ser una dansaire reusenca que va lluitar pel seu somni, ser una gran ballarina. Amb motiu del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, s'ha realitzat un conte il·lustrat sobre la vida de la ballarina. Carme Puyol, Maria Lluïsa Amorós i Teresa Llorach han treballat per la creació d'aquest conte, que es va presentar ahir 12 de novembre.

 

Un llibre que homenatja la figura de la ballarina reusenca

El llibre titulat 'Roseta', veurà la llum a la festa d'homenatge a la ballarina que es durà a terme el pròxim 14 de novembre al Teatre Fortuny. Aquesta jornada s'iniciarà a les 19.30 hores i comptarà amb la inauguració de l'exposició d'aquarel·les de la il·lustradora del conte, Teresa Llorach, que estarà oberta fins al dia de la Gala del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, el 23 de novembre.

 

Seguidament, a les 20 hores es presentarà el llibre 'Roseta', i l'actriu Irene Benavent farà una escenificació amb notes biogràfiques sobre la ballarina reusenca Roseta Mauri. Tot seguit, Madir Bonachí interpretarà al piano una cançó.

 

Imatge de l'entrega de guardons del Premi Roseta Mauri de l'any 2017 | Ajuntament de Reus.

 

Imatges inèdites de Roseta Mauri de l'any 1900

Tanmateix i de manera excepcional, es projectarà una filmació inèdita de la ballarina reusenca Roseta Mauri. A la pel·lícula surt la reusenca l'any 1900 a l'Exposició Universal de Paris on balla un fragment de l'espectacle de dansa «Le Rêvé». Abans de finalitzar l'acte, es farà un assaig d'escalfament, amb la participació de diverses alumnes de les escoles de dansa de l'Associació de Professors de dansa de les comarques de Tarragona. En concret, hi participaran un grup de 5è de primària i un altre de 1r d'ESO. 

 

Les autores firmaran el llibre el dia de la presentació

El llibre es posa a la venda al públic per 18 euros, però durant la jornada de presentació al públic tindrà un cost de 15 euros. A més, les autores del llibre 'Roseta' se situaran al vestíbul del Teatre Fortuny per fer una signatura de llibres. Firmaran el relat Maria Lluïsa Amorós, redactora del relat; Teresa Llorach, il·lustradora del conte, i Carme Puyol, coordinadora i documentalista del projecte, que han treballat plegades per portar a cap aquest conte.

Comentaris