Arriba l'adscripció única a Reus: cada escola té un sol institut de referència

L'Ajuntament de Reus fa pública la relació d'escoles i els instituts on els alumnes faran la secundària a partir del curs 2021-2022

El curs 2021-2022, cada escola de Reus tindrà associat un sol institut perquè els seus alumnes hi facin la secundària. La mesura no va agradar a famílies i AMPA, que van signar un manifest contrari. Ara, a través d'un comunicat de premsa, el govern local ha anunciat de quina manera queda configurada aquesta adscripció única a secundària.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La decisió sobre l'adscripció única a secundària correspon al departament d'Educació de la Generalitat, i el govern de Reus també s'hi va mostrar favorable. En el comunicat emès es destaca que «compleix amb el compromís d’anunciar les adscripcions abans de l’inici del proper procés de preinscripció».

Una mesura contra la segregació

La distribució s'ha consensuat entre Generalitat i Ajuntament amb dos objectius: «aconseguir una major aproximació en la continuïtat de projectes educatius d’una banda i, de l’altra, poder treballar millor la concentració de la complexitat educativa». Es veu, per tant, com una eina per lluitar contra la segregació escolar que posava de manifest l'estudi encarregat pel consistori.

Tant la comunitat educativa com també ha admès el regidor d'Educació de Reus, Daniel Recasens, no pot ser l'única mesura que s'apliqui. L'Ajuntament assegura que «aquestes mesures es complementaran amb les aportacions que la comunitat educativa podrà fer al llarg de les accions participatives que s’han dissenyat».

L'Ajuntament planteja la participació de les AMPA

En aquesta línia, el govern local es compromet a crear una comissió de seguiment d'aquesta adscripció única dins del Consell Escolar Municipal «que vetllarà per l’aplicació de mesures extraordinàries en les zones escolars on es concentra més complexitat de la mà de l’Observatori d’Escolarització».

Encara en aquest àmbit, el govern assegura que es treballa en la línia expressada per setze de les 28 AMPA afectades. Aquestes entitats van signar un manifest unitari en el qual, segons apunta el govern, es reclamava una taula de diàleg. «Des de la regidoria, i en col·laboració amb la direcció territorial d'Educació, s'està treballant per programar una reunió telemàtica amb els representants de les AMPA a finals de maig».

En el mateix comunicat s'assegura que «s’havia previst una trobada per al dia 17 de març» que «havia de servir per explicar àmpliament el model d’adscripció escollit i els criteris emprats per l’elecció d’aquest model». Les mesures decretades per combatre l'actual pandèmia van impedir que se celebrés. Hi havia de participar la regidoria d'Educació, els serveis territorials d'Educació, les direccions dels centres de primària i secundària, i els representants de les famílies dels centres de primària.

Les adscripcions de secundària a Reus per al curs 2021-2022

El comunicat emès per l'Ajuntament de Reus disitribueix els instituts de referència de la següent manera:

  • Institut Baix Camp: Dr. Alberich i Casas, General Prim i Prat de la Riba
  • Institut Domènech i Montaner: La Vitxeta, Montsant i Mowgli
  • Institut Gabriel i Ferrater: Joan Rebull, Pompeu Fabra i Sant Pau
  • Institut Gaudí: Cèlia Artiga, Ciutat de Reus, Els Ganxets, Misericòrdia i Santa Anna (Castellvell)
  • Institut Josep Tapiró: Marià Fortuny i Sant Bernat Calvó
  • Institut Roseta Mauri: Eduard Toda i Güell, Isabel Besora i Rosa Sensat
  • Institut Salvador Vilaseca: Rubió i Ors i Teresa Miquel i Pàmies

"Roses contra el coronavirus: La gran donació de les Misericòrdies de Reus a #JoEmCorono" "Nou moviment a Reus per preparar la fi del confinament"