Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Lluís Pasqual dimiteix com a director del Teatre Lliure

El reusenc, a qui s'havia acusat de despotisme i maltractament a la feina, deixa el càrrec
El director i dramaturg reusenc Lluís Pasqual | ACN

 

El patronat del Teatre Lliure de Barcelona ha anunciat que el reusenc Lluís Pasqual deixa la direcció del teatre. Acusat, farà uns mesos, en un manifest del col·lectiu Dones i Cultura, per un «tracte vexatori sistemàtic» a la feina, Pasqual abandona, finalment, el càrrec.

 

Tot i que fa poc que es va anunciar que Lluís Pasqual es mantindria com a director, «prorrogant» dos anys el contracte de Pasqual, TV3 ha explicat avui que l'actor, director i filòleg reusenc hauria enviat una carta al patronat del Lliure per tal de comunicar la seva decisió.

 

Segons la televisió pública catalana, Pasqual plega perquè «se sent incapaç de seguir liderant el teatre després de la forta polèmica que ha protagonitzat en els últims mesos» i, alhora, perquè considera que «el debat públic ha contaminat l'equip humà del teatre Lliure i li ha fet perdre el suport necessari per continuar liderant el projecte».

 

Acusacions de maltractament per part de l'actriu Andrea Ros

Lluís Pasqual, que ja feia vuit anys que era al capdavant del teatre, va rebre acusacions de maltractament per part de l'actriu Andrea Ros, de la Kompanyia Lliure. Ros va explicar a les seves xarxes socials que «Lluís Pasqual m'ha cridat, m'ha ridiculitzat, m'ha posat en evidència, i l'he vist fer-ho impunement perquè 'és un geni', i els genis criden, els genis tracten malament la gent», explicava.

 

Més tard, a la denúncia de Ros s'hi va sumar també el comunicat de Dones i Cultura, que donava suport a l'actriu terrassenca i que sol·licitava, de seguida, la dimissió de Pasqual.

 

Com a contrapartida, diversos artistes de renom, com ara Emma Vilarasau, Núria Espert o Antonio Banderas, van signar un manifest de suport al director del Lliure però, malgrat el gest, el desgast i la polèmica no han deixat de perseguir, durant els últims mesos, el dramaturg reusenc.

 

El Teatre Lliure va explicar que estudiaria la situació

El teatre barceloní, per la seva part, va afirmar en el seu moment que investigaria i estudiaria la situació però, finalment, les acusacions, el debat i l'escàndol han acabat amb la decisió ferma i definitiva del director.

Comentaris