L'esquerra independentista aplega a Reus m茅s de 2.500 persones

Ball de xifres entre la Gu脿rdia Urbana de Reus i l'organitzaci贸 per aquesta manifestaci贸, la qual ha tancat els actes de la Diada al Camp de Tarragona
Imatge de la manifestaci贸 independentista a Reus. | Jordi Ol脿ria

 

El Mercat Central ha estat el punt de partida de la manifestaci贸 que l'Esquerra Independentista convoca a Reus per la Diada. S'hi han pogut sentir els c脿ntics habituals advocant per la 芦independ猫ncia, el socialisme i el feminisme禄 i reclamant 芦llibertat preses pol铆tiques禄.

 

 

La gran estelada que presideix sempre la manifestaci贸 ha anat seguida dels retrats dels presos pol铆tics i exiliats i de la pancarta principal de la marxa amb el lema 芦Organitzem el poder popular, cap a la independ猫ncia no hi ha dreceres禄.

 

La convocat貌ria, tot i organitzar-se des de l'Esquerra Independentista, ha aplegat uns 2.500 manifestats segons fonts de la Gu脿rdia Urbana i 3.000 segons fonts de l'organitzaci贸. Representen un ampli espectre pol铆tic que abra莽a militants i simpatitzants de la CUP, ERC, els Comuns i el PDECat. Tant el partit republic脿 com el neoconvergent han rebut alguna cr铆tica en forma de c脿ntic, com el que feia saber a 芦Esquerra i JuntsxCat, la paci猫ncia s'ha acabat禄.

 

La columna ha baixat pel carrer de Sant Joan fins a la pla莽a del Prim, on ha enfilat el carrer de Monterols i el de Jes煤s fins al raval de Sant Pere per baixar fins a arribar a les Peixateries Velles.

 

Poca col路laboraci贸 芦del govern local禄

Als parlaments han intervingut Edgar Fern谩ndez, regidor de la CUP de Reus que ha parlat com a veu de l'Esquerra Independentista del Camp, Francina Segura, en representaci贸 del Sindicat d'Estudiants dels Pa茂sos Catalans i Vidal Aragon猫s, diputat parlamentari de la CUP.

 

Fern谩ndez ha comen莽at carregant contra el govern local, que no ha instal路lat l'escenari que tenien autoritzat al Fossar Vell, i ha ironitzat que 芦l'impuls republic脿 es deu haver perdut entre subvenci贸 i subvenci贸 de la Diputaci贸禄. 芦L'emancipaci贸 del poble catal脿 no ha de ser nom茅s nacional, sin贸 tamb茅 social禄, ha reblat, i ha seguit criticant el que des de l'Esquerra Independentista es considera una reculada de Junts per Catalunya i ERC.