Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Multitudinària concentració i manifestació a Reus per reivindicar el Referèndum

Columnes provinents de set col·legis electorals s'han trobat al Mercadal | L'acte de commemoració acaba amb una manifestació pels carrers del centre

 

L'acte central de commemoració del Referèndum de l'1 d'octubre a Reus s'ha convocat a la plaça del Mercadal. Aquest vespre, al voltant de les vuit, s'hi han reunit les columnes de persones que havien sortit de set dels col·legis electorals que es van obrir ara fa un any. L'Institut Baix Camp, el Vilaseca i els col·legis Teresa Miquel, Prat de la Riba, Pompeu Fabra i Joan Rebull han estat punt d'origen d'aquestes columnes.

GALERIA DE FOTOS: Les imatges de la manifestació a Reus un any després de l'1-O

 

Una vegada a la plaça del Mercadal ha començat l'acte central de commemoració i reivindicació del referèndum d'avui fa tot just un any. Milers de persones s'han concentrat al centre de Reus amb crits d'«1 d'octubre, ni oblit ni perdó», «independència», «vam votar, vam guanyar» i «llibertat presos polítics». Durant l'acte, s'han recordat les diverses imputacions rebudes per part de regidors i regidores de Reus, alcalde inclòs, bombers, informàtics, el propietari d'un gimnàs o un mecànic. L'acte ha servit, també, per homenatjar els Advocats Voluntaris que es van organitzar per al referèndum i que s'han encarregat de la defensa de totes les persones imputades.

 

Imatge de la concentració a la plaça del Mercadal per recordar l'1-O. | Jordi Olària

 

«Hotel Gaudí, ni oblit ni perdó»

Després de mitja hora d'acte, la multitud ha enfilat el recorregut de la manifestació pel tomb de ravals. Hi ha hagut una primera aturada davant l'Hotel Gaudí, on ara fa un any es van allotjar agents de la Policia Nacional destinats a Reus en l'operatiu per aturar el Referèndum. S'hi han tornat a sentir crits com «1 d'octubre, ni oblit ni perdó» i, en aquest cas, «Hotel Gaudí, ni oblit ni perdó».

 

La manifestació ha seguit el seu recorregut camí cap a la comissaria de la Policia Nacional a Reus, al carrer del General Moragues. La capçalera de la manifestació, però, ha passat de llarg de la comissaria quan ha arribat a la plaça de la Llibertat. El nucli central de la mobilització ha decidit aturar-se a la rotonda que dóna accés al pàrquing de la plaça de la Llibertat. Finalment, la manifestació s'ha situat al perímetre de seguretat que evitava que arribés fins a les dependències policials.

 

Els manifestants han transportat les urnes que es van utilitzar fa un any per l'1-O. | Jordi Olària

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris