NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

ATENCIÓ

El CDR convoca noves mobilitzacions a Tarragona avui i demà

Reus viurà una jornada solidària i festiva amb la Marató de Donants de Sang

Dijous 25 d'octubre, de nou del matí a nou de la nit, el Teatre Fortuny i la plaça Prim s'ompliran de solidaritat, vida i salut, i un grapat d'activitats paral·leles
Virginia Callao, Pere Línez i Noemí Llauradó durant la presentació de la Marató de Donants de Reus 2018 | Ajuntament de Reus

 

«La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones» és l’eslògan, l’esperit i la idea central de la Marató de Donants de Sang de Reus, que se celebrarà aquest dijous, 25 d’octubre, al Teatre Fortuny.

 

Emulant l’actual i popular moda de les caixes regal d’experiències, el Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, l’Associació de Donants de Sant del Baix Camp i la Creu Roja, entre d'altres entitats i empreses, volen sensibilitzar la ciutadania i apropar una experiència solidària, altruista i necessària a través d’una campanya ben original.

 

Precisament, avui dilluns, 22 d'octubre, Virginia Callao, directora del Banc de Sant i Teixits del Camp de Tarragona; la regidora reusenca de Salut, Noemí Llauradó; i el vicepresident de l'Associació de Donants, Pere Líndez, han presentat una jornada que, any rere any, omple d'il·lusió, vida i donants la ciutat de Reus.

 

Dotze hores de salut i experiències vitals al Teatre Fortuny de Reus

De nou del matí a nou de la nit, el Teatre Fortuny acollirà dotze hores de donació de sang i regalarà vivències simbòliques en forma de petites caixes plenes de valors, prevenció i salut. Així, després de l’extracció, els donants rebran una sèrie de desplegables equivalents a una espècie d’’smartbox’, pensats per a l'ocasió, que podran lliurar a d’altres persones i animar-les a donar.

 

‘Escapada a donar sang. Una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar 3 vides’, ‘Desconnecta 20 minuts. I connecta 3 persones a la vida!’ o ‘Bateig de donació. Salva vides per primera vegada’, són només algunes de les ‘experiències’ en positiu que oferirà, enguany, la marató de Donants de Sang de Reus.

 

 

Un SMS clourà l'experiència del donant

La campanya, a través d’aquest eix temàtic distès i amb un toc d’humor, busca aplegar el màxim de donants possibles, unes persones que, d’altra banda, culminaran la seva experiència amb un SMS que les avisarà quan la seva sang s’enviï a un hospital.

 

Més enllà de les dotze hores ininterrompudes de donació, la plaça Prim de Reus acollirà també diverses activitats paral·leles a la marató. El marcador actualitzat amb els donants del dia, country, gegants, castells o música, entre d’altres actes, acompanyaran una gran jornada festiva i solidària en ple centre de Reus.

 

Cal recordar que, per donar sang, cal tenir més de 18 anys, pesar cinquanta quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. A més, per donar sang no cal estar en dejú.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris